Kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt

2020. szeptember 9., szerda, Világfigyelő

A koronavírus-világjárvány miatt kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt – közölték tegnap a szervezők.
 

  • Fotó: fr.de
    Fotó: fr.de

A Frankfurti Könyvvásár nemcsak a világ legnagyobb könyvszakmai találkozója, hanem „állandóan fejlődő, élő, agilis és alkalmazkodni képes vállalkozás”, ami azt is jelenti, hogy idén az eddigi legfőbb eleme, a nemzeti és kiadói standokból álló több ezer négyzetméteres kiállítás nélkül rendezik meg. Az utazási korlátozások miatt számos ország, köztük a díszvendég Kanada egyáltalán nem tud megjelenni az október 14-én kezdődő vásáron, emellett sok európai kiállítónak és szakmai látogatónak is szinte lehetetlen a részvétel – indokolták a döntést a szervezők.

Tavaly még 104 országból 7450 kiállító érkezett a vásárra és csaknem 300 ezer látogató. A rendezvény az első három szakmai nap után irodalmi fesztivállá alakult át, amelyen több ezer könyvbemutatót, felolvasást, pódiumbeszélgetést, író-olvasó találkozót rendeztek a vendégeknek.

A szervezők igyekeznek átmenteni ezt a hagyományt az idei vásárra, de a rendezvényeken személyesen csak regisztráció után és higiéniai óvintézkedések mellett lehet részt venni. Ugyanakkor a legtöbb eseményt közvetítik a vásár honlapján és bemutatkozik egy új szekció is, a Frankfurt Conference elnevezésű digitális könyvszakmai fórum, amelyen előadások és viták lesznek egyebek mellett a hangoskönyv-kiadásról és a tudományos művek kiadásáról. Megtartják a vásár hagyományos záró eseményét is, a németországi könyvkereskedők 25 ezer euróval járó békedíjának átadását is.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1011
szavazógép
2020-09-09: Világfigyelő - :

Nyolc halálozásból egy a légszennyezéshez köthető

Nyolc halálozásból egy a légszennyezéshez köthető az Európai Unió (EU) környezetvédelmi hivatalának (EFA) friss jelentése szerint. A levegő- és zajszennyezés, a rossz minőségű víz és a vegyi anyagokkal való érintkezés az összes halálozás 13 százalékában játszott szerepet – idézte a koppenhágai székhelyű hivatal tanulmányát a BBC hírportálja.
2020-09-09: Világfigyelő - :

A válság leküzdését támogatja az EU

Több mint kétszáz kezdeményezés részesül 60 millió euró összegű uniós finanszírozásban, hogy a koronavírus-járvány okozta válság leküzdésére irányuló innovatív megoldásokat dolgozzanak ki.