Újra megnyílt határátkelők

2020. szeptember 9., szerda, Világfigyelő

Az ingázók, a munkavállalók érdekében, az egészségügyi biztonság szigorú fenntartása mellett, a szeptember elsején elrendelt határzár után, tegnap ismét megnyílt két határátkelő Magyarország és Szlovákia között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén és Tornanádaskán.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A Bánrévén tartott sajtótájékoztatón Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a kormánynak fontos, hogy megismerje az emberek, a határ mentén élők véleményét. Most biztosítani kell az idősek, az iskolások védelmét és a gazdaság zavartalan működését – emelte ki, hozzátéve: az utazási korlátozás nagyon fontos, ugyanakkor a kormány figyelembe veszi a határ menti települések speciális helyzetét, hiszen sokan járnak át a határ másik oldalára dolgozni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2020-09-09: Világfigyelő - :

A válság leküzdését támogatja az EU

Több mint kétszáz kezdeményezés részesül 60 millió euró összegű uniós finanszírozásban, hogy a koronavírus-járvány okozta válság leküzdésére irányuló innovatív megoldásokat dolgozzanak ki.
2020-09-09: Világfigyelő - :

Forgalomba került az első orosz vakcina

Polgári forgalomba került az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Gam-Kovid-Vak (Sputnik V) vakcina első tétele – közölte az orosz egészségügyi minisztérium tegnapra virradóra.