Kovács Gergely érsek is megbetegedett

2020. szeptember 9., szerda, Belföld

Magas lázzal és rossz közérzettel kórházba szállították Kovács Gergely érseket, akinek a koronavírus-tesztje pozitív lett – közölte a Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal.

  • Fotó: Vitályos Lajos
    Fotó: Vitályos Lajos

Kovács Gergely egészségi állapota a csíksomlyói püspökszentelés óta (augusztus 29.) csak romlott – tudatja a Romkat.ro portál. Kezdetben a hűlés tünetei mutatkoztak nála, ezért azonnal kapcsolatba lépett háziorvosával és segítségét kérte. „Érsek úr elkülönülve volt a szobájában, hogy ne veszélyeztesse a környezetében élők és dolgozók egészségét. A hűlésre alkalmazott kezelés nem hozta meg a várt eredményt, maradt a magas láz, száraz köhögés, fejfájás és a rossz közérzet” – olvasható az érsekség közleményében, amely szerint a kedden elvégzett koronavírus-teszt eredménye pozitív lett. „Az érsek úr imát kér tőlünk, és felszólít arra, hogy vigyázzunk a magunk és mások egészségére!” – írja az érsekség.

Kovács Gergelyt vasárnap Tusnádfürdőre, Kisboldogasszony búcsúünnepére, illetve a Szent Anna Tanulmányi Ház felszentelésére is várták, az érsek helyett azonban Tamás József nyugalmazott püspök volt a szabadtéri szentmise főcelebránsa.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2020-09-09: Világfigyelő - :

Forgalomba került az első orosz vakcina

Polgári forgalomba került az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Gam-Kovid-Vak (Sputnik V) vakcina első tétele – közölte az orosz egészségügyi minisztérium tegnapra virradóra.
2020-09-09: Belföld - :

Székelyföldi áldozatok is vannak

Újabb lélektani küszöböt lépett át szeptember 9-én a koronavírus-járvány Romániában: a COVID-19 betegségben elhalálozottak száma meghaladja a négyezret. Az elmúlt 24 órában 51 haláleset történt emiatt – Kovászna, Hargita és Maros megyeiek is vannak közöttük, számukat nem közölték –, az áldozatok száma pedig 4018-ra emelkedett.