Lehet kérdezni

2020. szeptember 10., csütörtök, Család

Két zöldszámot létesített az oktatási minisztérium az új tanévvel kapcsolatos információszerzés könnyítése érdekében.

  • Fotó: index.hu
    Fotó: index.hu

A 0800 672 031-es zöldszámon az oktatási tevékenység újrakezdéséről és annak körülményeiről kérhetnek tájékoztatást a tanulók, egyetemisták és szülők, míg a 0800 672 032-es zöldszámon az oktatási intézmények, valamint a helyi hatóságok képviselői érdeklődhetnek a 2020/144-es sürgősségi kormányrendelet alapján lehívható uniós alapokhoz való hozzáférésről – derül ki a szaktárca pénteki közleményéből.

Mindkét zöldszám hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között hívható.

A közlemény ugyanakkor emlékeztet, hogy a szaktárca elindította az educatiacontinua.edu.ro honlapot, amelyen megtalálható az oktatási minisztérium által az új tanévvel kapcsolatban kiadott valamennyi rendelkezés, szabályzat, útmutató és egyéb dokumentum. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2020-09-10: Család - :

Melegebb lakást

Szeptember 15-étől fogadják az igényléseket a lakások energetikai hatékonyságának növelését ösztönző program keretében, amelyet idén hirdet meg első ízben a környezetvédelmi minisztérium – közölte Costel Alexe miniszter.
2020-09-10: Közélet - Nagy D. István:

Félreértést szült a rendezési terv (Sepsiszentgyörgy művészeti központja)

Aggodalmaikat fogalmazták meg hétfőn a sepsiszentgyörgyi városházán annak a közvitának a résztvevői, amelyet a volt Bodok Szálloda helyére tervezett művelődési központ kialakításához szükséges övezeti városrendezési terv kapcsán hirdetett meg az önkormányzat. Kifogásolták, hogy a beruházást illetően a tájékoztatás hiányos volt, valamint abbeli félelmüknek is hangot adtak, hogy a későbbiekben kész tények elé állíthatja őket az önkormányzat akár ingatlanjuk lebontása, akár felhasználásának a korlátozása formájában. Antal Árpád polgármester arról biztosított mindenkit, hogy az önkormányzat csak a tulajdonában lévő területen tud és tervez beruházni, a közhasznú kényszerkisajátítást eddig sem alkalmazták, most sincs szándékukban.