A családon belüli erőszak ellen

2020. szeptember 11., péntek, Belföld

Állást foglalt az Európai Néppárt Nőszervezete (EPPWomen) a családon belüli erőszak ellen, a dokumentum alapját az RMDSZ nőszervezetét vezető Biró Rozália elnök és Bálint Margit alelnök javaslatai képezik.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

Az állásfoglalásban felszólítják az EPPWomen 53 tagszervezetét és az EU tagállamainak kormányait, hogy közös stratégiát dolgozzanak ki a nők és gyermekek elleni erőszak felszámolására. Az RMDSZ erről kiadott közleménye kiemeli, hogy a világjárvánnyal járó korlátozások eredményeként Európa valamennyi országában gyakoribbá vált a családon belüli erőszak, Romániában kiemelkedő mértékben: míg márciusban 250 erőszakos esetet jelentettek be az országban, áprilisban már 308-at.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1011
szavazógép
2020-09-11: Belföld - :

Hírsaláta

KI KELL TENNI ÓRÁRÓL. Egyértelmű szabályokra lesz szükség a hétfői tanévkezdéskor Raed Arafat szerint. „Ha egy diák nem hajlandó maszkot viselni, ki kell tenni a tanteremből, mert veszélyezteti az osztálytársait” – jelentette ki a belügyi államtitkár, aki úgy véli, kezdetben várhatóan nem lesz könnyű betartatni a gyermekekkel a járvány miatti védekezési szabályokat, és nem feltétlenül a kilátásba helyezett szankciók jelentik a megoldást: határozottan a diákok tudtára kell adni, hogy mihez tartsák magukat. Arafat szerint a gyermekek magatartását nagy mértékben befolyásolja, amit otthon hallanak.
2020-09-11: Belföld - :

A kiskorúak védelmében

Több mint 30 ezer állampolgár írta alá a Declic Közösség által kezdeményezett petíciót, amely világos szabályokat követel a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bántalmazások kivizsgálásához.