Éhségsztrájk Marosnémetin

2020. szeptember 11., péntek, Belföld

Éhségsztrájkba kezdett tegnap a marosnémeti hőerőmű négy alkalmazottja, mert hat hónapja nem kaptak kézhez bizonyos juttatásokat, és jövőjük is bizonytalan.

  • Fotó: Glasul Hunedoarei
    Fotó: Glasul Hunedoarei

A tiltakozók a hőerőmű kapujában foglaltak helyet, egészségügyi állapotukat egy mentőcsapat ügyeli fel a helyszínen. Cristian Iştoc, a vajdahunyadi Szolidaritás szakszervezet elnöke közölte: a marosnémeti hőerőmű több mint kétszáz alkalmazottja négy napja tiltakozik már, az áramtermelés szünetel. A szakszervezet szerint március óta nem térítették meg az alkalmazottak ingázási költségeit, nem kaptak fűtéstámogatást és élelmiszerjegyeket. A felgyűlt tartozás így már 3500–5500 lejre rúg alkalmazottanként. A marosnémeti erőműnél zajló sztrájk közvetlenül érinti Déva lakosságát is, ugyanis az erőmű leállása miatt több mint 4000 lakás és több intézmény melegvíz-ellátása szünetel. 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1011
szavazógép
2020-09-11: Belföld - :

A kiskorúak védelmében

Több mint 30 ezer állampolgár írta alá a Declic Közösség által kezdeményezett petíciót, amely világos szabályokat követel a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bántalmazások kivizsgálásához.
2020-09-11: Közélet - Fekete Réka:

Hatezer diák laptop és táblagép nélkül (Tanévkezdés számokban)

Az óvodák és iskolák felkészültek egy adott forgatókönyv szerinti tanévnyitásra, vannak még gondok, de amin lehet, azon még javítanak, ellenben előfordulhat, egyes településeken változik a koronavírus okozta járvány előfordulási mutatója, és akkor borulnak a tervek, helyben kell új megoldásokat találni – összegezhető Kiss Imre megyei főtanfelügyelő tegnapi helyzetértékelése.