AsztaliteniszKizárták a Nagy Mózes SK együttesét

2020. szeptember 14., hétfő, Sport

Sajnos a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK lánycsapata nélkül rendezték meg az elmúlt hét folyamán a B-osztályos asztalitenisz-bajnokság visszavágóját, miután a céhes városbéli együttes távol maradt az Izvorani-ban megtartott teremtornától. A meg nem jelenés miatt kizárták a háromszéki alakulatot a pontvadászatból.

  • Teodora Simon
    Teodora Simon

Annak ellenére, hogy a B-divíziós asztalitenisz-bajnokság odavágóját a hatodik helyen zárta a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK lánycsapata, és a Kerekes Barnabás által edzett együttesnek megvolt minden esélye, hogy kiharcolja a harmadosztályban való bennmaradást, lányaink nem tudtak részt venni a szeptember 7–9. között Izvorani-ban megtartott teremtornán. Alakulatunktól származó információk szerint a jelenlegi járványügyi helyzet okozta problémák (szűkös anyagi keret, a sportolók szüleinek jogos aggodalma, hogy gyermekeik nehogy megfertőződjenek a koronavírussal) miatt nem indulhattak a viadalon, s sajnos ez a meg nem jelenés a háromszéki alakulat kizárását vonta maga után. Amúgy a küzdelemsorozatot a Craiovai MSK nyerte meg, a második a Besztercei MSK II. és a harmadik a Medgyesi MSK csapata előtt.

A sepsiszentgyörgyi Teodora Simon a Bukaresti CSTA játékosaként volt érdekelt a női A-osztályban, és a visszavágót két győzelemmel és négy verességgel a negyedik, míg a pontvadászatot összességében a hatodik helyen fejezte be. „ Ezen a tornán Teodora célja elsősorban a fejlődés és a minél több mérkőzés lejátszása volt. Meccset is nyert csapatának, és úgy gondolom, minden mérkőzéssel rengeteg tapasztalatot szerzett, aminek nagyon örvendek” – nyilatkozta érdeklődésünkre a tehetséges pingpongozónk édesapja, Teodor Simon, aki egyben a férfi asztalitenisz Szuperligába feljutott Sepsi-SIC edzője. A múlt heti tornát a Konstancai Sportprogramos Líceum csapata nyerte meg, és a Buzăui Gloriával karöltve feljutott a női élvonalba. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2290
szavazógép
2020-09-14: Sport - :

Kézdivásárhelyen is megkezdték a munkát (Kosárlabda)

Még ha kis létszámban is, de a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabda-csapata is megkezdte a felkészülést a Nemzeti Liga 2020–2021-es idényére. A koronavírus-járvány okozta problémák miatt a kosárlabdasportban is nagy a bizonytalanság, így még nem tudni semmit a bajnokság kezdési időpontjáról és ennek lebonyolítási rendszeréről.
2020-09-14: Sport - :

Hamilton 90. győzelme a kétszer félbeszakított futamon (Forma–1)

A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Toszkán Nagydíjat, amelyet baleset miatt kétszer is félbeszakítottak. Hamilton mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas ért célba másodikként, míg harmadikként a Red Bull thaiföldi versenyzője, Alexander Albon végzett.