KosárlabdaKézdivásárhelyen is megkezdték a munkát

2020. szeptember 14., hétfő, Sport

Még ha kis létszámban is, de a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabda-csapata is megkezdte a felkészülést a Nemzeti Liga 2020–2021-es idényére. A koronavírus-járvány okozta problémák miatt a kosárlabdasportban is nagy a bizonytalanság, így még nem tudni semmit a bajnokság kezdési időpontjáról és ennek lebonyolítási rendszeréről.

  • Lénárt Paula. Fotó: dartmouthsports.com
    Lénárt Paula. Fotó: dartmouthsports.com

A Farkas Alpár irányította együttes játékoskerete csak lassan körvonalazódik, hiszen a távozók mellett csak egy érkező neve ismert. Biztosan nem lesz az új csapat tagja a KSE két korábbi légiósa, az amerikai Kayla Mobley és Jade Vega, de a sepsiszentgyörgyi Holinka-Miklós Hanna sem, aki Debrecenben folytatja iskolai tanulmányait és kosárlabdázói pályafutását. „Jelen pillanatban még tárgyalunk arról, hogy Ramona Dănălache visszajön-e hozzánk, vagy sem, de még nem tudunk semmi konkrétat. Az ifjúsági lányok mellett a tengerentúlról hazatérő Lénárt Paula játéka biztos egyelőre, de mindenképp szeretnénk kintről, valószínűleg amerikai játékosokat hozni” – nyilatkozta érdeklődésünkre Farkas edző. A céhes városbéli klub a jövőben is kitart azon elhatározása mellett, hogy elsősorban a saját nevelésű és környékbeli fiatalokra alapozva alakítja ki a játékoskeretét. Ennek tükrében a rutinosabb felső-háromszéki kosarasok közül maradna a soron következő idényre is Debreczi Iringó, Czimbalmos Tímea és Domokos Réka, de a különböző utánpótlás-együttesek tehetséges játékosai – Kozman Kriszta, Bara Németh Beáta, Bandi Blanka, Tuchilus Kriszta, Lénárt Andrea, Ardelean Rebeka, Bandi Fruzsina – is biztosan kapnak lehetőséget a 2020–2021-es szezonban.

A KSE legjelentősebb újdonsága, hogy nyolcévnyi idegenlégióskodás után visszatér nevelőegyütteséhez a 24 esztendős Lénárt Paula. A román válogatott kosaras 2012–2015 között Pécsen és Szekszárdon játszott, majd 2015–2016-ban az amerikai Massachussets állambeli Norhfield Mount Hermon, s ezt követően 2016–2020 között pedig az Ivy League-béli Darthmouth College csapatát erősítette. Paula legutóbbi tengerentúli szezonjában nyolcszor ért el dupla-duplát, csapata legjobb lepattanózója volt, meccsenként átlagban 25 percet töltött a pályán és ez idő alatt 6,2 pontot, valamint 7,1 leszedett labdát jegyzett. A KSE-től származó információk szerint Lénártnak volt ajánlata Spanyolországból és Angliából, ám mégis úgy határozott, hogy hazaköltözik Háromszékre és segít a kék-fehér mezes együttesnek megerősíteni pozícióját a Nemzeti Ligában.

„Ezekben a nehéz időkben az első és legfontosabb célkitűzésünk az, hogy ott tudjunk lenni a bajnokságban, továbbá játszodjunk mérkőzéseket és nem utolsósorban fejezzük be a pontvadászatot. A terveinkbe nagyon beleszólhat a jelenlegi egészségügyi helyzet, de olyan nagy célokat, hogy az ikszedik helyen végezzünk, idénre sem tűztünk ki. Ha mégis meg kellene határozzak egyet, akkor azt szeretném, hogy az ifi játékosaink még több játéklehetőséghez jussanak, ezáltal még több tapasztalatot szerezzenek és ráneveljük őket arra, hogy a jövőben egyre jobban és komolyabban tudjanak segíteni a csapaton” – mondta Farkas Alpár.

Mint ismeretes, az elmúlt szezonban a KSE a Nemzeti Liga meglepetéscsapata volt: a 2019–2020-as bajnokság felfüggesztésének pillanatában az alsóházi rájátszásra készült, hiszen miután negyedik volt az alapszakaszban, középszakaszbeli csoportjának a legjobbja lett. A felső-háromszéki kék-fehér mezes alakulat jó idényét az koronázta meg, hogy fennállása óta először jutott be a Román Kupa négyes döntőjébe. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2288
szavazógép
2020-09-14: Közélet - Iochom István:

Szoboravatás és Mária-búcsú Torján

Tegnap délelőtt az altorjai plébániánál gyülekeztek a hagyományőrző huszárok, a cserkészek, a község elöljárói és a meghívottak, és onnan indultak a szoborpark irányába, ahol a huszárszobor mellett állították és avatták fel altorjai vitéz Kozma István altábornagy (Csíkszereda, 1896 – 1951, Budapest) bronzba öntött mellszobrát, Miholcsa József alkotását.
2020-09-14: Sport - :

Kizárták a Nagy Mózes SK együttesét (Asztalitenisz)

Sajnos a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK lánycsapata nélkül rendezték meg az elmúlt hét folyamán a B-osztályos asztalitenisz-bajnokság visszavágóját, miután a céhes városbéli együttes távol maradt az Izvorani-ban megtartott teremtornától. A meg nem jelenés miatt kizárták a háromszéki alakulatot a pontvadászatból.