Kevesebb teszt, kevesebb új fertőzött

2020. szeptember 14., hétfő, Belföld

Az előző napokhoz képest lényegesen kevesebb, 692 új koronavírusos megbetegedést jelentettek, és az elvégzett tesztek aránya –7331– is alulmaradt vasárnapról hétfőre az általában hétköznapokon jellemző, nagyszámú mintavételtől. Az új esetekkel immár meghaladta a 104 ezret a nyilvántartott fertőzöttek száma Romániában.

  • Az új fertőzések száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új fertőzések száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Háromszékről hétfőn nem jelentettek újabb megbetegedést, a fertőzöttek száma – 955 – azonban rohamosan közelít az ezerhez. A szomszédos Hargita megye 5, Brassó 24, Maros megye pedig 7 új esettel szerepel a hétfőn közölt összesítőben. 

Országszerte több mint 7100 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel, akik közül 456 páciens állapota súlyos, ők intenzív terápiás kezelésre szorulnak. A kommunikációs törzs hétfő déli beszámolója szerint a fertőzöttek közül 43 244-en meggyógyultak.  Vasárnapról hétfőre 22 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, ezzel  4185-re emelkedett a fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma. Az elhunytak zöme más betegségekben is szenvedett.  

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-09-14: Sport - Miska Brigitta:

Győzött a Sepsi OSK II., kikapott a KSE (Labdarúgás, 3. Liga)

Az élvonalbeli játékosokkal teletűzdelt Sepsi OSK II. győzelemmel mutatkozott be a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A sepsiszentgyörgyi csapat pénteken 2–0-ra győzött hazai pályán a pontvadászatban szintén újonc Brassói Kids Tâmpa ellen. A Kézdivásárhelyi SE vereséggel kezdte a 2020–2021. évi szezont, miután szombaton 5–1-re kikapott a feljutásra hajtó Brassói Corona vendégeként. A második fordulóban háromszéki rangadót rendeznek, ugyanis a megyeszékhelyi gárda a céhes városba látogat.
2020-09-14: Belföld - :

Ismét meghosszabbították a vészhelyzetet

Szeptember 15-től újabb 30 napra meghosszabbította a kormány a koronavírus-járvány miatt május közepén elrendelt, azóta kétszer meghosszabbított veszélyhelyzetet.