LabdarúgásMenesztették Bölöni Lászlót

2020. szeptember 16., szerda, Sport

Huszonöt nap után menesztették Bölöni Lászlót a belga KAA Gent labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A 67 esztendős marosvásárhelyi szakembert augusztus 20-án nevezték ki az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klubhoz.

  • Fotó: M4 Sport
    Fotó: M4 Sport

„A csapatban és körülötte kialakult légkör lehetetlenné tette a további együttműködést” – áll a klub hétfői közleményében. A KAA Gent öt bajnokijából négyet elveszített az idényben, így a 16. helyen áll a 18 csapatos belga élvonalban. Bölöni irányításával három bajnokit játszott a gárda, ebből egyet nyert meg két vereség mellett. Ivan De Witte klubelnök kijelentette: tévesen ítélte meg Bölöni László rátermettségét, és talán túlságosan elhamarkodott döntést hoztak a kinevezésével. „Vállalnunk kell a felelősséget. Hogy őszinte legyek, elnökségem idején még soha nem éreztem ekkora ellenállást egy edzővel szemben a szurkolók és a játékosok részéről. Rossz választás volt. Pont” – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján.

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, de volt a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4208
szavazógép
2020-09-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
KELEKÓTYA-KONCERT. A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa által szervezett Kultúr-Kültér rendezvénysorozat következő megállója Kökös, ahol ma 18 órától az unitárius templom udvarán a 2001-ben alakult Kelekótya együttes gyermekkoncerttel szórakoztat kicsiket és nagyokat. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.
2020-09-16: Sport - :

Új edző a magyar válogatott élén (Jégkorong)

A svájci válogatottal világbajnoki ezüstérmes kanadai Sean Simpsont nevezték ki a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának. Hétfői bejelentése szerint a magyar szövetség (MJSZ) két évre szóló szerződést kötött a 60 esztendős szakvezetővel.