Vörös forgatókönyv koronavírus-fertőzés miattOnline oktatás a Mikes-iskola két osztályában és Kovásznán

2020. szeptember 15., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum egyik tanára és diákok is megfertőződtek, így a közegészségügyi igazgatóság döntése nyomán egy hatodik és egy tizenkettedik osztály diákjait 14 napra otthoni karanténba helyeztek, esetükben a tanórákat online tartják meg, a vörös forgatókönyv szerint – ismertette kedd esti közleményében a megyei tanfelügyelőség.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Hasonló módon folytatódik a tanítás egy kovásznai iskola elsősei számára is, miután a Kőrösi Csoma Sándor Líceum egyik pedagógusa otthoni elkülönítésbe került.

A tanfelügyelőség összesítéséből kiderült továbbá, hogy hat háromszéki iskola hat pedagógusa elkülönítésben, további öt tanintézmény hat pedagógusa karanténban tartózkodik. A járvány megfékezését célzó intézkedések alól a háromszéki diákok sem mentesültek, 79-en elkülönítésben, 13-an pedig karanténban vannak, két iskola négy tanulójának pedig pozitív lett a koronavírustesztje. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 460
szavazógép
2020-09-15: Közélet - :

Tetten értek egy drogterjesztőt

Tudatmódosító szereket árusító fiatalt értek tetten a múlt héten a rendőrség Brassói és Kovászna megyei szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársai egy közös akció során.
2020-09-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás