Tetten értek egy drogterjesztőt

2020. szeptember 15., kedd, Közélet

Tudatmódosító szereket árusító fiatalt értek tetten a múlt héten a rendőrség Brassói és Kovászna megyei szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársai egy közös akció során.

A hatóság közlése szerint a 25 éves férfi Brassóban próbált túladni a szereken. Az ügyben indított nyomozás során az is kiderült, hogy az anyag egy részét Háromszéken szándékoztak értékesíteni. A rendőrök házkutatást is tartottak a fiatal lakásán, ahol ötven gramm tudatmódosító hatású szert találtak. A tetten ért férfit 24 órára őrizetbe vették, és tiltott szerek forgalmazása gyanújával bűnvádi eljárást indítottak ellene. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 441
szavazógép
2020-09-16: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

A jelen múlttá vedlik Uzonban

Nem könnyű feladat Uzon község történetének megírása, mert az már elszakíthatatlanul összekapcsolódik az ide tartozó falvakéval, és így területe, akárcsak a mesékben: héthatárnyi. Szentivánlaborfalvának, Lisznyónak és Bikfalvának, de még a kisebb Sepsimagyarósnak és Uzonfüzesnek is külön falutörténete van, és az elmúlt harminc esztendő alatt alaposan megváltozott ezek településképe, és ami ez idő alatt megszületett, az ma már helytörténetté, településtörténetté vedlett. Mi mindkét változattal ismerkedtünk.
2020-09-15: Közélet - :

Online oktatás a Mikes-iskola két osztályában és Kovásznán (Vörös forgatókönyv koronavírus-fertőzés miatt)

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum egyik tanára és diákok is megfertőződtek, így a közegészségügyi igazgatóság döntése nyomán egy hatodik és egy tizenkettedik osztály diákjait 14 napra otthoni karanténba helyeztek, esetükben a tanórákat online tartják meg, a vörös forgatókönyv szerint – ismertette kedd esti közleményében a megyei tanfelügyelőség.