Marad a maszk

2020. szeptember 16., szerda, Belföld

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter hétfő este a védőmaszk használatára, a fizikai távolságtartásra és a kézfertőtlenítésre vonatkozó szabályok betartására buzdított az iskolákban.

  • Fotó: bizbrasov.ro
    Fotó: bizbrasov.ro

Az előírásokhoz való igazodás kapcsán úgy fogalmazott, „senki nincs felkészülve arra, hogy a gyermekekkel és a tanárokkal kísérletezzen” – fejtette ki a Digi 24 műsorában. A minisztert arról kérdezték, lenne-e bátorsága ahhoz, hogy a németországi Baden-Württemberg tartomány vezetőihez hasonlóan az iskolákra bízza a döntést a védőmaszk órákon való használata vagy az énekórákon való énekléssel kapcsolatban. „Ha majd azt tapasztaljuk, hogy alacsony a közösségi terjedés, hogy minden körülmény adott a fizikai távolság betartásához, amikor biztosak lehetünk benne, hogy a higiéniai szabályokat betartják, (...) gondolkodunk ezen. Jelenleg azonban nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megengedjük” – válaszolta a miniszter.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2020-09-16: Belföld - :

Oltóanyagot vásároltak

Az egészségügyi tárca hárommillió dózist rendelt idén az influenza elleni vakcinából, kétszer annyit, mint tavaly. A minisztérium hétfőn kezdte meg az első adag, 330 ezer oltás kiosztását, amelyeket a közegészségügyi igazgatóságok juttatnak el a családorvosi rendelőkbe és az egészségügyi egységekbe.
2020-09-16: Belföld - :

Újabb állami támogatás

Elindult tegnap az Energetikailag Hatékony Lakás elnevezésű program, amely révén mintegy kilencezer család kaphat egyenként 15 ezer eurós támogatást.