Oltóanyagot vásároltak

2020. szeptember 16., szerda, Belföld

Az egészségügyi tárca hárommillió dózist rendelt idén az influenza elleni vakcinából, kétszer annyit, mint tavaly. A minisztérium hétfőn kezdte meg az első adag, 330 ezer oltás kiosztását, amelyeket a közegészségügyi igazgatóságok juttatnak el a családorvosi rendelőkbe és az egészségügyi egységekbe.

  • Fotó: stirileprotv.ro
    Fotó: stirileprotv.ro

A vakcina többi részét október közepén és novemberben osztják szét, hogy folytassák a veszélyeztetett lakosság ingyenes influenza elleni oltását. Nelu Tătaru tárcavezető jelezte: amennyiben a járványhelyzet megkívánja, további egymillió dózist tudnak beszerezni. Az ingyenes oltási kampány részeként kiemelten immunizálják a 65 év feletti embereket, a krónikus betegségekkel, különösen légzőszervi, szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, anyagcsere-betegségekkel küzdő személyeket, az intézményekben élő gyermekeket és időseket, az orvosi személyzetet és várandós nőket. Tekintettel a járványügyi helyzetre, az egészségügyi minisztérium azt javasolja a kockázati kategóriákba nem tartozó lakosságnak, hogy vásárolja meg és adassa be az oltóanyagot. A szaktárca ugyanakkor arra kéri a gyógyszertárakat, hogy rendeljék meg és árusítsák az influenza elleni oltást.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 451
szavazógép
2020-09-16: Belföld - :

Elutasították a kormány óvását (Bizalmatlansági indítvány)

Nem idézett elő alkotmányos konfliktust a parlament azzal, hogy a nyári rendkívüli ülésszakban tűzött napirendre bizalmatlansági indítványt – állapította meg tegnap az alkotmánybíróság.
2020-09-16: Belföld - :

Marad a maszk

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter hétfő este a védőmaszk használatára, a fizikai távolságtartásra és a kézfertőtlenítésre vonatkozó szabályok betartására buzdított az iskolákban.