Megyei kórházA beutalt fertőzöttek között nincs tünetmentes

2020. szeptember 16., szerda, Közélet

A fertőző osztályon negyvenöt koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, az intenzív osztályon két kritikus állapotban lévő covidos pácienst ápolnak, a sebészeten egy olyan beteget látnak el, akinek pozitív a tesztje. Továbbá a fertőzés gyanújával jelenleg tizenkét beutalt szerepel a nyilvántartásban a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A heti rendszerességgel tartott online sajtótájékoztató helyett szerdán közleményben tette közzé a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház az intézményt érintő járványügyi helyzet jelentését. Eszerint a COVID-fertőző osztályra beutalt negyvenöt eset közül egy sem tünetmentes, itt a betegek állapota súlyos és középsúlyos, több páciensnél indokolt az oxigénterápia. Ezen az osztályon egyetlen olyan, koronavírussal fertőzött pácienst sem tartanak nyilván, akinél nem jelentkeznének a betegség tipikus tünetei – láz, köhögés, izomfájdalom, étvágyvesztés, a szaglási érzékelés csökkenése, stb. –, ezért indokolt a kórházban tartásuk. A Covid sebészeti osztályon jelenleg egyetlen pácienst látnak el, akit urológiai patológiával utaltak be. A két, kritikus állapotban lévő, koronavírussal fertőzött beteget az intenzív terápián kezelik, egyikük folyamatos oxigénellátásra szorul – közölte a kórház vezetősége.

Az elmúlt hét nap alatt 51 koronavírussal fertőzött, de már meggyógyult, illetve saját kérésre kiengedett tünetmentes páciens hagyta el a kórházat, ebben az időszakban négy haláleset történt a kórházban, ami összefüggésbe hozható a koronavírus fertőzéssel – közli a kórház. A betegek életkora 69 és 80 év közötti és mind különböző társbetegségekkel rendelkeztek – áll a közleményben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?







eredmények
szavazatok száma 4208
szavazógép
2020-09-16: Belföld - :

Újabb negatív rekord

Negatív rekordot döntött szerdán a koronavírusos megbetegedések száma, a stratégiai törzs ugyanis 1713 új esetet jelentett, köztük 25-öt Háromszékről. Ezzel megyénkben immár 989-re, országosan pedig 107 ezerre nőtt a járvány kezdete óta igazolt esetszám.
2020-09-17: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Filmtettfeszt Háromszéken
A kolozsvári Filmtett Egyesület fő szervezőként rendkívüli óvintézkedésekkel, de idén is megszervezi az egész Erdélyt megmozgató filmfesztivált, a Filmtettfesztet, vagyis az Erdélyi Magyar Filmszemlét.