Újabb negatív rekord

2020. szeptember 16., szerda, Belföld

Negatív rekordot döntött szerdán a koronavírusos megbetegedések száma, a stratégiai törzs ugyanis 1713 új esetet jelentett, köztük 25-öt Háromszékről. Ezzel megyénkben immár 989-re, országosan pedig 107 ezerre nőtt a járvány kezdete óta igazolt esetszám.

  • Egyre vörösebb Háromszék is - a 100 ezer főre számolt fertőzések megyénkénti rangsorában Kovászna megye a 21. Fotó: casajurnalistului.ro
    Egyre vörösebb Háromszék is - a 100 ezer főre számolt fertőzések megyénkénti rangsorában Kovászna megye a 21. Fotó: casajurnalistului.ro

Az újratesztelt páciensek közül 714-nél – köztük hat háromszéki – ismét pozitív eredményt jelentettek. A keddről szerdára elvégzett közel 26 ezer mintavételből 9449-et kérésre készítettek.  Országszerte 6854 személyt kezelnek kórházakban, akik közül 471 állapota súlyos, intenzív terápiás kezelésre szorulnak.

A hatóságok újabb 49 elhalálozásról számoltak be – az érintett régiók közt szerepel Kovászna megye is –, így 4285-re emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma. 

Ludovic Orban miniszterelnök szerdán úgy nyilatkozott, újabb korlátozások bevezetése helyett „inkább állandó párbeszédre, tájékoztatásra, tanításra van szükség, hogy az emberek megértsék, nekik kell megvédeniük magukat és a körülöttük élőket”. A kormányfő azt mondta, a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztéséig, illetve egy hatékony kezelés megtalálásáig „az egyetlen normális reakció” az emberek részéről megtanulni védekezni a vírus ellen. Addig viszont az embereknek „el kell tűrniük” a maszkot, hozzá kell szokniuk a gyakori kézfertőtlenítéshez és a fizikai távolság betartásához.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 625
szavazógép
2020-09-16: Közélet - :

Jogosítvány nélkül

Két jogosítvány nélküli autóvezetőt is tetten értek a hétvégén a rendőrök. Az egyikük – egy 24 éves fiatal – Baróton bukott le, és amellett, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal, még ittasan is ült kormányhoz.
2020-09-16: Közélet - Fekete Réka:

A beutalt fertőzöttek között nincs tünetmentes (Megyei kórház)

A fertőző osztályon negyvenöt koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, az intenzív osztályon két kritikus állapotban lévő covidos pácienst ápolnak, a sebészeten egy olyan beteget látnak el, akinek pozitív a tesztje. Továbbá a fertőzés gyanújával jelenleg tizenkét beutalt szerepel a nyilvántartásban a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban.