Hírsaláta

2020. szeptember 18., péntek, Belföld

SZABADNAP CSAK MÓDJÁVAL. A szülőket csak abban az esetben illeti meg a fizetett szabadnap, ha az iskolai oktatást azért kell felfüggeszteni, mert koronavírusos esetet találtak gyermekeik tanintézményében, s ezt a tisztiorvosi szolgálat vizsgálata hivatalosan is megerősíti, illetve ennek nyomán a katasztrófavédelem elrendeli a bezárását – pontosított a munkaügyi minisztérium.

Minderre azt követően került sor, hogy rengeteg szülő panaszkodott, hogy az iskola online, esetleg vegyes oktatási rendszer mellett döntött, ám mégsem jogosultak a fizetett szabadnapokra. Országszerte viszont számos olyan iskola van, ahol egyszerűen azért nem lehetséges a jelenléti oktatás, mert nincs elegendő tanterem ahhoz, hogy a fizikai távolságtartást figyelembe véve minden diáknak helyet tudjanak biztosítani. Ráadásul az is előfordul, hogy a szülők azért döntenek az online oktatás mellett, mert a családban veszélyeztetett kategóriába tartozó családtag van. (Főtér)

ELJÁRÁST INDÍTOTT A RENDŐRSÉG Traian Ogâgău oláhszentgyörgyi polgármester ellen, aki lefilmezte, ahogy meztelen 14 éves lányát letérdepeltette és megbüntette – a felvételt egy helyi portál szivárogtatta ki. A videón jól látszik és hallatszik, hogy a polgármester arra kényszeríti lányát, hogy letérdepelve ismételje utána azokat a mondatokat, amiket ő mond. A polgármester Facebook-bejegyzésében azt írta, senki sem mondhatja meg neki, hogyan nevelje a gyermekét, úgy vélte, a kiszivárgott felvétel a szociáldemokraták lejárató kampányának része a közelgő választások miatt. A polgármester a Nemzeti Liberális Párt színeiben újrázna ismét a településen, ám a történtek után az alakulat elhatárolódott tőle. A felvétel közzététele után a Beszterce-Naszód megyei rendőrség kivizsgálást indított az ügyben, és elrendelte a nyilvános térben megjelenő felvételek ellenőrzését. A Gyermekvédelmi Hatóság úgyszintén jelezte, hogy vizsgálatot rendelnek el. (Transindex)

IDŐSEK FERTŐZŐDTEK MEG. Koronavírus-gócpontot fedeztek fel egy Kolozs megyei öregotthonban tegnap Gyaluban. A létesítménynek ugyanaz a tulajdonosa, mint annak a dezméri idősotthonnak, ahol szerdán 48 személy koronavírustesztje lett pozitív. Mircea Abrudean, Kolozs megye prefektusa közölte, a gyalui idősotthonban 45 fertőzöttet azonosítottak, közülük 35 személy 65 és 91 év közötti bentlakó, 8-an pedig az intézmény alkalmazottjai. A prefektus tegnap bejelentette: a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt büntetőjogi eljárás indult az ügyben. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2020-09-18: Belföld - :

Újraértékelik a betegszabadságokat

Kormányhatározat-tervezet készül a tavaszi joghézagos időszakban ki nem adott betegszabadságok rendezésére – jelentette be tegnap Nelu Tătaru.
2020-09-18: Belföld - :

Országosan kevesebb, Háromszéken több az új eset

A péntek déli tájékoztatás szerint 1527 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, ezek közül 33 új esetet Háromszékről jelentettek – derült ki a Stratégiai Kommunikációs Törzs tájékoztatójából. Az elmúlt 24 órában országosan 25.254 tesztet végeztek, 16.065-öt az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 9189-et pedig kérésre.