Országosan kevesebb, Háromszéken több az új eset

2020. szeptember 18., péntek, Belföld

A péntek déli tájékoztatás szerint 1527 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, ezek közül 33 új esetet Háromszékről jelentettek – derült ki a Stratégiai Kommunikációs Törzs tájékoztatójából. Az elmúlt 24 órában országosan 25.254 tesztet végeztek, 16.065-öt az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 9189-et pedig kérésre.

Az új esetekkel országosan 110 217-re, megyénkben 1050-re emelkedett a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma. A szomszédos megyékben sem rózsás a helyzet, Hargita megyében az elmúlt nap alatt azonosított 15 új esettel 871-re, Brassó megyében 53 új fertőzöttel 5368-ra nőtt az eddig megbetegedettek száma. A legtöbb új esetet Bukarestben (171), valamint Iaşi (91), Dolj (77), Kolozs (68), Temes (61), Bákó (59) és Prahova (59) megyében igazolták.

Országszerte 581 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a koronavírustesztje, közülük négyen háromszékiek.

Kórházban 7081 személyt kezelnek, 447-et az intenzív terápián. Románia területén 11.684 igazoltan koronavírus-fertőzött személy van otthoni, 5962 pedig intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 38.999 személy van házi, nyolc pedig intézményes karanténban.

Az elmúlt 24 órában 48 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, ezzel 4360-ra emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma. A 48 elhunyt közül négynek nem volt nyilvántartott társbetegsége.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2020-09-18: Belföld - :

Hírsaláta

SZABADNAP CSAK MÓDJÁVAL. A szülőket csak abban az esetben illeti meg a fizetett szabadnap, ha az iskolai oktatást azért kell felfüggeszteni, mert koronavírusos esetet találtak gyermekeik tanintézményében, s ezt a tisztiorvosi szolgálat vizsgálata hivatalosan is megerősíti, illetve ennek nyomán a katasztrófavédelem elrendeli a bezárását – pontosított a munkaügyi minisztérium.
2020-09-18: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Változik az oktatás menetrendje (Sepsiszentgyörgy sárga, Kézdivásárhely zöld hétfőtől)

Hétfőtől Sepsiszentgyörgy minden tanintézményében a sárga forgatókönyv szerint zajlik az oktatás, néhány tanintézményben pedig kizárólag online tartják meg az órákat – ismertette pénteki sajtótájékoztatóján Kiss Imre. A megyei főtanfelügyelő kiemelte, az illetékes hatóságok naponta követik, elemzik a járványtani mutatókat, ennek függvényében hetente döntenek arról, hogy – az útmutatók alapján – hol, milyen forgatókönyv szerint oktatnak majd a következő héten.