Összehasonlítható gázárak

2020. szeptember 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az energiaárakat szabályozó hatóság (ANRE) aktualizálta azt az internetes platformot, amelynek segítségével a fogyasztók összehasonlíthatják a különböző szolgáltatók árait.

  • Fotó: Mediafax
    Fotó: Mediafax

A platform segítségével ugyanakkor a felhasználók elérhetik a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat, és a speciális fogyasztói igények figyelembevételére is lehetőség nyílik. Mint ismeretes, a hazai földgázpiacot idén július elsejétől liberalizálták, a fogyasztóknak lehetőségük van szolgáltatót váltani.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-09-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Megugrana a hiány

A nyugdíjpont értékének 40 százalékos emelésével a GDP-arányos költségvetési hiány jövőben 11 százalék fölé ugrana – áll a jegybank honlapján közölt elemzésben. A dokumentum szerint ez a költségvetés egyensúlyát nagymértékben megbonthatja, a nemzetközi piacok is kedvezőtlenül reagálnának, egyben veszélyeztetné a jövő évi válságkezelést.
2020-09-23: Belföld - :

Nyugdíj- és béremelésről döntött a parlament

A parlament baloldali többsége felülbírálta a kormány költségvetés-kiigazítását tegnap, és az Orban-kabinet által szeptembertől bevezetett 14 százalék helyett 40 százalékos nyugdíjemelésről rendelkezett. Törölték a sürgősségi kormányrendelet azon cikkelyét is, mely elnapolta a pedagógusoknak előirányzott 25 százalékos béremelést, tehát a törvény hatályba lépése esetén a tanárok bérét is emelnie kell a kormánynak.