Új bevásárlóközpont SepsiszentgyörgyönTavasszal nyithatnak

2020. szeptember 25., péntek, Közélet

Közleményben tudatta a Prime Kapital ingatlankezelő és befektetőcsoport, hogy folytatják a sepsiszentgyörgyi Sepsi Value Centre bevásárlóközpont építését, melyet a járványhelyzetre való tekintettel az év elején leállítottak. A csoport azt is közölte, hogy a 16 ezer négyzetméternyi kereskedelmi felületet magában foglaló létesítményben a megye első hypermarketje fog működni a Carrefour égisze alatt, emellett több romániai és nemzetközi kereskedelmi társaság nyit üzletet, illetve helyi kereskedők és szolgáltatók is helyet kapnak.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A közleményben leírtak szerint a beruházás értéke meghaladja a 25 millió eurót, és olyan kereskedelmi üzletláncok nyitnak boltot a létesítményben, mint a Sportisimo, New Yorker, Sinsay, Orsay, KFC, Spartan. A befektetőcsoport meglátása szerint a minőségi és változatos szolgáltatások, melyeknek a létesítmény otthont ad, hathatósan hozzájárulnak Sepsiszentgyörgy, valamint Kovászna megye gazdasági fejlődéséhez. Azt tervezik, hogy a Sepsi Value Centre jövő év tavaszán nyitja meg kapuit.

Nemes Zoltán, a Prime Kapital képviselője lapunk megkeresésére elmondta: az év elején a járványhelyzet miatti általános piaci visszaesés a befektetőcsoportot is érintette, ez kihatott a sepsiszentgyörgyi beruházásra is, és az építkezés szünetelt, míg nem vált világossá, hogyan alakul a kiskereskedelmi ágazat helyzete. A csoport egyébként az egyetlen volt, amely ez évben újabb létesítményeket tudott megnyitni, Marosvásárhelyen egy kereskedelmi üzletlánc központját, valamint Târgoviștén a saját malljukat.

Nemes Zoltán azt is hozzátette, hogy a sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpont előtti körforgalom kiépítése továbbra is a beruházás részét képezi. A befektetők költségén alakítják ki, és hamarosan nekilátnak az építésnek. Az elképzelések szerint a csomópont már a létesítmény megnyitása előtt elkészül.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere augusztusban lapunknak azt nyilatkozta: az önkormányzatnak érvényes társulási megállapodása van a befektetőcsoporttal, amely alapján a Prime Kapital alakítja ki a körforgalmat. Akkor a kereskedelmi létesítmény építése még szünetelt, az elöljáró viszont úgy tudta, hogy a befektetők nem álltak el szándékuktól.

Mint arról több rendben is beszámoltunk, a több romániai, bulgáriai és lengyelországi ingatlanberuházást is jegyző Prime Kapital 2019 februárjában jelezte, hogy méreteiben a városhoz igazodó bevásárlóközpontot hoznak létre 2020 tavaszáig Sepsiszentgyörgyön, miután valamivel több mint hathektárnyi területet vásároltak meg részben az önkormányzattól, részben magán- és jogi személyektől az Oltmező utca 15. szám alatt. Nemes Zoltán akkor arról számolt be, hogy a területen két kereskedelmi épület kap helyet (ide költöznek mások mellett az említett üzletláncok), illetve a román tulajdonú Dedeman társaság saját költségén építi fel barkácsáruházát. Idei márciusi sajtóértesülések szerint ez a társaság sem állt el a szándékától, 21 ezer négyzetméteren alakítja ki az áruházát a Prime Kapital tulajdonában lévő területen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2231
szavazógép
2020-09-25: Közélet - :

Útjavítás Hidvégnél

Október közepéig javításokat végez a 13E jelzésű – Bodzaforduló és Barcaföldvár közt kapcsolatot biztosító – országúton a brassói regionális útügyi társaság.
2020-09-25: Közélet - Nagy D. István:

Tisztességes kampány után szavazásra buzdít az RMDSZ

A járvány okozta helyzet ellenére, mely sokakat óvatosságra késztet, a vasárnapi voksoláson való részvételre buzdítanak mindenkit az RMDSZ háromszéki vezetői. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, valamint Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a választás tétjéről beszélt tegnapi kampányzáró sajtótájékoztatójukon, abbeli meggyőződésüknek is hangot adva, hogy sikeres évtizedet tudhat magáénak a háromszéki közösség. Mindkettejük meglátása szerint összességében a kampány tisztességes és korrekt volt, a maguk részéről pedig a továbbiakban is tervek, víziók mentén akarják folytatni a munkát, együttműködve azzal, akivel ez lehetséges.