Labdarúgás, 3. LigaEgy döntetlen és egy vereség a 3. forduló mérlege

2020. szeptember 28., hétfő, Sport

Nem alakult jól a 3. forduló a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban érdekelt háromszéki csapatok számára, ugyanis a Kézdivásárhelyi SE gól nélküli döntetlent játszott a Barcarozsnyói Olimpic vendégeként, míg a Sepsi OSK II. hazai pályán emberelőnyben szenvedett 3–2 arányú vereséget a Blejoi együttesétől. A következő játéknapon a céhes városi gárda a Sinkovits Stadionban a Székelyudvarhelyi FC ellen bizonyíthat, a sepsiszentgyörgyi alakulat pedig a hibátlan listavezető Brassói Corona otthonában játszik.

  • Fotó: Sepsi OSK
    Fotó: Sepsi OSK

Emberelőny ellenére vereség

Az élvonalbeli játékosokkal kiegészülő háromszéki csapat már az 5. percben hátrányba került. Egy szöglet után Ionuț Ilie visszafejelte a labdát középre, majd Cosmin Munteanu közelről a kapu bal oldalába bólintott (0–1). Az első félidőben néha átjáróháznak bizonyult a háromszéki gárda védelme, csakis Vlad Căpățână kapusnak köszönhetően úszták meg, hogy a Prahova megyei együttes már az első félidőben eldöntse a három pont sorsát, Munteanu lövésénél pedig a jobb kapufa segített a hálóőrnek. A mezőnyfölényben és veszélyesen játszó vendégek a folytatásban sorra dolgozták ki a helyzeteket, azonban Gigel Teru nem talált fogást a sepsiszentgyörgyi kapuson. A 41. percben azonban a bravúrosan védő Căpățână is tehetetlennek bizonyult: bár hozzáért a labdához, nem tudta szögletre tolni Teru próbálkozását, így a labda a jobb alsóba gurult (0–2).

Marin Barbu edző a szünetben cserékkel igyekezett felrázni a háromszéki csapat játékát, Peter Gál-Andrezly pályára küldése jó húzásnak bizonyult. A megélénkülő támadásoknak már az 50. percben megmutatkozott az eredménye, hiszen Claudiu Vereș egy kipattanó labdát kapásból védhetetlenül a jobb alsóba lőtt (1–2). A Sepsi OSK II. a szépítést követően emberhátrányba került, ugyanis a 60. percben egy szabálytalanság miatt Máthis Mátyás megkapta második sárga lapját. Ennek ellenére nem sokkal később Gál-Andrezly kiegyenlített Sánta Tamás kiváló előkészítése után (2–2).

A gyorsan kapott gólok megzavarták Răzvan Vlad csapatát, akik a 65. percben Ilie második sárga lapja után szintén tízen folytatták a mérkőzést, majd a 69. percben kilencen maradtak, ugyanis Ionuț Chiși egy szabálytalan belépő után piros lapot kapott. Az emberelőnyben játszó házigazdák nyomás alá helyezték ellenfelük védelmét, azonban Gál-Andrezly próbálkozását Adrian Gheorghe hárította. A Blejoi a 82. percben váratlanul ismét vezetéshez jutott, miután Dănuț Iancu szabadrúgásánál nem tisztáztak a sepsiszentgyörgyi védők, a labda pedig a bal alsóban kötött ki (2–3).

3. Liga, 5. csoport, 3. forduló: Sepsi OSK–Blejoi 2–3 (0–2).
Sepsiszentgyörgy. Vezette: Gabriel Mihuleac (Jászvásár). Sepsi OSK: Căpățână – Csiszer, Berde, Markovic, Dumitrescu (Ghinea H., 46.), Vereş (Demeter, 82.), Achahbar (Gál-Andrezly, 46.), Máthis, Baláska (Sánta, 59.), Vârtosu (Virág, 46.), Kocsis. Edző: Marin Barbu. Blejoi: Gheorghe – Anghel (Ristea, 90+2.), Stoica (Năstase, 90.), Oprea, Ș. Ghinea, Munteanu (Iancu, 65.), Rudaru (Bojoacă, 65.), Ilie, Badea (Chiși, 65.), Lambru, Teru. Edző: Răzvan Vlad. Gólszerzők: Vereș (50.), Gál-Andrezly (63.), illetve Munteanu (5.), Teru (41.), Iancu (82.). Sárga lap: Máthis (26., 60.), illetve Ilie (54., 65.). Piros lap: Chiși (70.). Kiállítva: Máthis (60.), illetve Ilie (65.), Chiși (70.).

 

Döntetlen idegenben

A Kézdivásárhelyi SE csak helyzetekig jutott a sereghajtó Barcarozsnyói Olimpic otthonában, a kék-fehér mezesek ebben a fordulóban nem szereztek gólt. A zuhogó esőben mezőnyfölényben játszott a céhes városi csapat, többet kezdeményezett, azonban a lehetőségek rendre kimaradtak. A 34. percben Gabriel Solovăstru volt pontatlan, hiszen Petre Plumb beívelése után az oldalhálóba továbbított. A labda megtartására törekedő felső-háromszéki együttes nem kockáztatott, inkább ellentámadásokra rendezkedett be, viszont nem tudta feltörni a házigazdák védelmét. A hajrában Becze Tamás szerezhette volna meg a győzelmet érő találatot, azonban Gáll Attila beadását követően kapu mellé csúsztatott.

További eredmények: Brassói Corona–Astra Giurgiu II. 2–1 (gólszerző: Burlacu 8., Roșu 25., illetve Pahonțu 87. – tizenegyesből), Székelyudvarhelyi FC–Brassói Kids Tâmpa 5–0 (gsz.: Szfárli 37., Turcu 44., Vékás 48., Jakab 63., Sburlea 86. – öngól), Plopeni–Brassói SR 1–2 (gsz.: Dumitraşcu 35., illetve Popa (17. – tizenegyesből, 54. – tizenegyesből).

A rangsor:

1. Corona                    3          0          0          11–3    9

2. SZFC                        2          0          1            7–2    6

3. Brassói SR              2          0          1            5–4    6

4. Blejoi                       2          0          1            6–7    6

5. KSE                          1          1          1            4–5    4

6. Astra II.                   1          0          2            7–5    3

7. Sepsi OSK               1          0          2            4–6    3

8. Plopeni                    1          0          2            3–7    3

9. Kids Tâmpa             1          0          2            2–8    3

10. Olimpic                  0          1          2            2–4    1

A 4. forduló programja (15 óra): * október 2.: Astra Giurgiu II.–Brassói SR, Brassói Kids Tâmpa–Plopeni * október 3.: Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhelyi FC, Blejoi–Barcarozsnyói Olimpic, Brassói Corona–Sepsi OSK II.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 977
szavazógép
2020-09-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-09-28: Sport - :

Andra Norocea bronzérmes (Cselgáncs)

Több mint féléves böjt után az elmúlt hét végén Brassópojána adott otthont a felnőtt cselgáncs román országos bajnokságnak, amin a kézdivásárhelyi Andra Norocea bronzérmet szerzett az 52 kilogramos súlycsoportban.