Háromszéki barangolások képei

2020. szeptember 28., hétfő, Közélet

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének (SZMÚE) első fotókiállítása nyílt meg múlt kedden este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. A Többsincs című tárlat anyaga egy erdővidéki, illetve egy orbaiszéki terepszemle alkalmából született.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Bedő Zoltán, a SZMÚE elnöke a megnyitón megjegyezte, örül annak, hogy az egyesület tagjai nyitott szemmel járnak Székelyföldön, illetve Háromszéken. Vargyasi Levente fotográfus és filmes „egy megyén belüli barangolás képeit” értékelte, bemutatva az Árkoson, Kovásznán, Gelencén, Lemhényben, illetve Nagyajtán készített fotókat. Galbács Pál, a SZMÚE tiszteletbeli elnöke Korniss Péter egy régi, bukaresti fotókiállítását felelevenítve megjegyezte: a jól sikerült fotó digitális képzőművészeti alkotás. A tárlaton öt fotós képei láthatóak: Huszár Szilamér (fotóit a National Geographic online változata is rendszeresen közli), Kátai Edit (a Magyar Távirati Iroda sepsiszentgyörgyi fotósa, Károly hercegről készült képét még a japán nyelvű Times magazin is megjelentette), Klárik Loránd (több hazai és nemzetközi csoportos tárlaton mutatkozott be), Szekeres Attila István (fotóit elismerésben részesítette a Magyar Újságírók Románia Egyesülete is) és Toró Attila (a sepsiszentgyorgy.info és az uz-volgye.ro portálok fotóriportere). A fotósok már több alkalommal állítottak ki a megyeszékhelyen is, szakmai szervezetek tagjai, munkáik közösségi oldalaikon is megtekinthetőek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2020-09-28: Jegyzet - Kuti János:

Gyakoribb választásokat! (A múlt hét)

Legalább minden évben kétszer kellene helyhatósági és parlamenti választásokat szervezni, mert akkor a választási kampányok előtt újabb és újabb nyugdíj- és gyermekpénz-emelésekben vagy egyéb juttatásokban reménykedhetnénk.
2020-09-28: Közélet - Fekete Réka:

Tehetséggondozás élménypedagógiával

Az érzelmi intelligencia, kreativitás, képességek és készségek fejlesztését célzó élménypedagógia alapú tehetséggondozó program indul Sepsiszentgyörgyön a magyarországi Mathias Corvinus Collegium és a helyi önkormányzat együttműködésé­ben, amelynek első, huszonöt főnyi csoportjába ötödik osztályos sepsiszentgyörgyi diákok jelentkezhetnek, akiket érdekel a játékos matematika, az űrkutatás, az egészségtudatos életmód, a robotika, és a következő négy évben együtt szeretnének felfedezni, megismerni olyan dolgokat, melyekre az iskolában nincs lehetőség. Sepsiszentgyörgy a Fiatal Tehetség Program első erdélyi helyszíne, amelynek kezdeményezői és működtetői csütörtökön tájékoztattak a célkitűzésekről.