MotokrosszNegyedik helyezés magyar bajnokiról

2020. szeptember 29., kedd, Sport

Az ozsdolai Ördög Zoltán negyedik helyezéssel tért haza Magyarországról, ahol vasárnap az ötfordulós ifjúsági motokrosszbajnokság utolsó előtti állomásán versenyzett. A viadalnak a Pest megyei Bugyi község adott otthont.

  • Fotó: Facebook / Federația Română de Motociclism
    Fotó: Facebook / Federația Română de Motociclism

A három géposztályos (MX50, MX65 és MX85) nyílt ifjúsági magyar motokrosszbajnokság küzdelmei már június 28-án az ácsi futammal elrajtoltak, majd a másodikat szeptember 9-én Veszprémvarsányban, a harmadikat szeptember 20-án Foktőn rendezték meg, míg a hétvégi, Bugyiban megtartott verseny volt a pontvadászat utolsó előtti megmérettetése (a pontvadászat november 18-án Ajkán zárul). „A megszokottól eltérően ebben a szezonban ez volt az első magyar bajnoki, amelyen indultunk, s számunkra szintfelmérő volt. Sajnos, most nem tartunk ott, ahol kellene, hiszen Zoltán hétvégi ellenfelei ezúttal jobbak voltak. A magyarországi motokrosszosok számára hamarabb megkezdődtek az edzések, a versenyek és hozzánk képest több országban, bajnokságban is kipróbálhatták magukat” – nyilatkozta érdeklődésünkre a 13 esztendős kis motoros édesapja, Ördög István.

Mindezek ellenére nem kell szégyenkezni a bukaresti Top Cross TCS színeiben Yamaha motorkerékpárral versenyző Ördög Zoltánnak, hiszen egy 6., illetve egy 3. helyezés után összesítésben a 4. helyen fejezte be első és talán utolsó 2020-as anyaországi szereplését. „Jó volt a verseny, Zoltán kifogástalanul előkészített pályán motorozott. A kvalifikációt a harmadik legjobb idővel fejezte be, így a 27 induló közül remek rajtpozíciója volt. Az első futam startja jól sikerül, s harmadiknak fordult el az első kanyarban. Keményen harcolt minden helyért, ám a futam vége felé, amikor a 4–5. volt, sajnos, egy kanyarban eldőlt, és végül csak hatodiknak intették le. A második rajt is jó lett, megtartotta a 3. pozícióját, és férfias küzdelem után harmadikként is ért célba” – összegezte a hétvégi eseményeket Ördög István.

Eredmény (magyar bajnokság, MX85/Bugyi): 1. Zanócz Noel (Husqvarna Maurer Racing Team, Husqvarna), 2. Béres Szabolcs (KTM Kecskemét, KTM), 3. Hateier Botond (Ácsi Motoracing Team SE), 4. Ördög Zoltán (Top Cross TCS, Yamaha).

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1208
szavazógép
2020-09-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-09-29: Sport - :

Heat–Lakers nagydöntőt rendeznek (Kosárlabda, NBA)

A Miami Heat vasárnap 125–113-ra nyert a Boston Celtics ellen, és ezzel bejutott az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjébe, ahol az a Los Angeles Lakers lesz az ellenfele, amely szombaton 117–107-re diadalmaskodott a Denver Nuggets felett, és ezzel 2010 óta először játszhat a fináléban. Az NBA történetében először fordul elő az, hogy két olyan csapat vívja a döntőt, amely az előző évben a rájátszásban sem szerepelt.