Német nyelvvizsgát a Mikóban

2020. szeptember 30., szerda, Közélet

Felsőfokú nemzetközi vizsgaközponttá vált a Székely Mikó Kollégium, ahol német nyelvvizsgát tehetnek az intézmény diákjai – közölte lapunkkal Krecht Gyöngyvér német szakos tanár, akinek régi álma, Ferencz Katalin kolléganőjével folytatott többéves munkája valósult meg ezzel.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A DSD (Deutsches Sprachdiplom, magyarul Német Nyelvi Diploma) vizsgaközpont létrehozásáról a bukaresti német nagykövetséggel tárgyaltak a mikós tanárok, a kinevezést szentesítő szerződést pedig szeptember 23-án írta alá Kondor Ágota iskolaigazgató a német nyelvű külföldi iskolák bukaresti fiókjának  képviselőjével. Krecht Gyöngyvér szerint a nemzetközi szinten elismert német felsőfokú diploma helyben való megszerzésével ösztönözni lehet a diákokat egy második idegen nyelv megtanulására is, amelynek egyébként hagyománya is van a Mikóban, ahol tíz éve még a németet oktatták elsőként. Országszinten 63 iskola nyújt ilyen lehetőséget a diákjainak – akik számára a felkészülés és a vizsga is ingyenes –, megyénkben azonban a Mikó az egyetlen. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1205
szavazógép
2020-09-30: Közélet - Fekete Réka:

Sakkozni sem szabad (Testnevelésórák járványban)

A testnevelésórák megtartása olyan helyzetbe hozta a pedagógusokat, amilyennel eddig nem találkoztak, ugyanis a koronavírus-járvány miatt mozgásszegény órákat kell tartaniuk labda és egyéb tornaeszköz nélkül. A szabályokról Farkas Csaba testnevelésért felelős tanfelügyelőt kérdeztük.
2020-09-30: Közélet - :

Ködszurkálóként fényt hasítottál (Prezsmer Imola emlékére)

Ködszurkálóként fényt hasítottál. Fényt hasítottál azon a reggelen is, amikor emlékeddel ránk borult az ősz szomorúsága. Rámutattál az emberi élet törékenységére, elmélkedésre szólítottál, és az egyre sűrűsödő őszi ködben ránk hagyott örökséged között elkezdtünk keresgélni.