RégiófejlesztésEurópai pénzek jönnek

2007. július 17., kedd, Közélet

Danuta Hübner, az Európai Bizottság régiófejlesztési biztosa és Borbély László fejlesztési miniszter jelenlétében indították útjára a regionális operatív programot (ROP) a hét végén Nagyszebenben a megyei tanácsok elnökeinek és alelnökeinek, valamint a gazdasági régiók fejlesztési ügynökségei képviselőinek jelenlétében.

Ez azt jelenti, hogy szeptembertől megpályázhatóak azok a pénzek, amelyeket az Európai Unió régiófejlesztésre szán Romániának.

Ezt megelőzően felmérték, ki hány, a ROP követelményeinek megfelelő tervvel rendelkezik, s eszerint a Központi Fejlesztési Régión belül Háromszék az első — mondotta érdeklődésünkre Demeter János, a megyei tanács elnöke. Most komoly szakmai munka következik — jelentette ki az elnök. Nem kell megelégedni azzal, hogy milyen sok tervünk van, hanem intézményesen fel kell készülni a projektek lebonyolítására, mert ez a legnagyobb kihívás — tette hozzá. Tegnap már a hivatalon belül tanácskoztak az alelnökökkel, főjegyzővel, a gazdasági osztály vezetőivel, hogy a Kovászna Megyei Gazdasági és Területfejlesztési Egyesületet minél előbb bejegyeztessék, hiszen ezen keresztül fogják ezt az együttes munkát menedzselni. Remélhetőleg szeptemberre megszületik az egyesület, s megkezdheti munkáját. Az év hátralevő része pályázatírással telik el, pénzekre csak jövő esztendőben számítanak — mondotta Demeter.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2007-07-16: Közélet - Simó Erzsébet:

A hétvége hírei

A Babeş—Bolyain a helyzet változatlan
A Bolyai Kezdeményező Bizottság sajtóközleményben hozta a közvélemény tudomására, hogy a Babeş—Bolyai Tudományegyetem (BBTE) vezetése a több irányból érkező felszólítások, sőt, hivatalos utasítások ellenére sem helyezte ki a magyar nyelvű feliratokat.
2007-07-17: Közélet - Szekeres Attila:

Át kell szervezni a régiókat

Romániában át kell szervezni a fejlesztési régiókat — jelentette ki Danuta Hübner, az Európai Bizottság régiófejlesztési biztosa Nagyszebenben, a regionális operatív program ünnepélyes elindításán.