Aszfaltoznak Bélafalván és Kézdiszentkereszten

2020. szeptember 30., szerda, Közélet

Több mellékutcában aszfaltoztak, illetve aszfaltoznak Kézdiszentkereszten és a közigazgatásilag hozzá tartozó Bélafalván.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A községközpontban ez idáig csupán a Vasút utca kapott mintegy 600 méteres szakaszon új aszfaltszőnyeget a község saját költségvetéséből, a Felszeg utcát pedig pályázati pénzből aszfaltoztatták le 450 méteren. A közelmúltban új aszfaltszőnyeg került a Falualja és a Doda mellékutcájába 693, valamint a Borvíz utca 165 méteres szakaszára. Ugyanakkor aszfaltot terítettek a Trefán Leonárd-iskola főépülete elé is, ahol parkolókat alakítanak ki.

Bélafalván két utcát aszfaltoznak le, az Alsó- és a Felsőközépszerben, ahol az alapozás után 785 méterre kerül új burkolat ebben a hónapban. Páll Endre polgármester elmondása szerint erre a beruházási munkálatra a pénzt a megyei tanács költségvetéséből biztosították, kivitelező a megyei útügy.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1202
szavazógép
2020-09-30: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Felmérik Réty kül- és belterületeit

Folyik Réty község kül- és belterületeinek kataszteri felmérése, a Regionális Operatív Program révén finanszírozott munkálatokra az Országos Kataszteri Hivatal pályázott, így a helybélieknek nem kerül pénzébe az amúgy költséges felmérés – tudtuk meg Dombora Lehel polgármestertől.
2020-09-30: Közélet - Iochom István:

Rendhagyó módon tartották a Büdös-hegy napját

A Vinca Minor Egyesület szombaton XI. alkalommal szervezte meg a Tanulj és szórakozz a Büdöshegy napján nevű eseményt a Büdös-hegyen és a Szent Anna-tó környékén. A járványügyi helyzetre való tekintettel az esemény csökkentett létszámmal zajlott, így mintegy ötven személy – közülük harminc tanuló – vett részt az esemény idei kiadásán.