Rendhagyó módon tartották a Büdös-hegy napját

2020. szeptember 30., szerda, Közélet

A Vinca Minor Egyesület szombaton XI. alkalommal szervezte meg a Tanulj és szórakozz a Büdöshegy napján nevű eseményt a Büdös-hegyen és a Szent Anna-tó környékén. A járványügyi helyzetre való tekintettel az esemény csökkentett létszámmal zajlott, így mintegy ötven személy – közülük harminc tanuló – vett részt az esemény idei kiadásán.

Az akció megnyitójára a sepsibükszádi utászháznál került sor, majd rövid ismeretterjesztő túra után a Szent Anna-tónál folytatódott a program, ahol három tematikus kirándulás közül lehetett választani. Voltak, akik erdészeti túrán vettek részt Jani Balázs erdész, vadgazda mérnök vezetésével, másokat Dósa Levente, a Lázárfalvi Közbirtokosság és a Pro Szent Anna-tó Egyesület képviselője kalauzolt a Mohos-tőzeglápban és a Szent Anna-tó környékén. Miklós Réka biológus az előbbi két helyszínen ismertette a védett területek növényvilágát. Az esemény délután 3 órakor zárult.

Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület elnöke szerint örömteli volt látni, hogy ezekben a vírusos időkben is sikerült ilyen lelkes csapatot összehozni, s reményét fejezte ki, hogy 2021-ben a Büdöshegy napját délelőtti tantárgyversenyekkel és délutáni túrákkal tarkítva ismét a hagyományos módon sikerül majd megszervezni.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1207
szavazógép
2020-09-30: Közélet - Iochom István:

Aszfaltoznak Bélafalván és Kézdiszentkereszten

Több mellékutcában aszfaltoztak, illetve aszfaltoznak Kézdiszentkereszten és a közigazgatásilag hozzá tartozó Bélafalván.
2020-09-30: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Vörös forgatókönyv újabb tanintézményekben /FRISSÍTVE/

Koronavírus-fertőzés miatt több háromszéki iskolában és óvodában osztályok és csoportok tevékenységét függesztették fel, a következő két hétben pedig távoktatás zajlik majd – derült ki a megyei tanfelügyelőség kedd esti közleményéből. Egy szerda délutáni tájékoztató szerint a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban – ahol két hete távoktatásra tértek át – csütörtöktől újraindul az oktatás, sárga forgatókönyv szerint.