Részegen a volán mögött

2020. október 1., csütörtök, Közélet

Megbilincselve kellett vérvételre kísérniük a bodzafordulói rendőröknek azt a férfit, aki a 10-es jelzésű országúton ütközött egy másik gépkocsival.

Egy Buzău irányából Brassó felé tartó gépkocsi 51 éves vezetője arról tájékoztatta a rendőröket, hogy menet közben elütött egy másik autót, mely az úttest mellől indult el anélkül, hogy megbizonyosodott volna arról, hogy semmi nem közeledik. Az elütött kocsiban a rendőrök egy 59 éves, igencsak ittas állapotban lévő, beszélni is alig tudó férfit azonosítottak, akit nem sikerült alkohol-szondával tesztelniük. Mivel a férfi erőszakossá vált, a rend őrei kénytelenek voltak megbilincselni, majd vérvételre vitték. A mintavétel a férfi vérében 3,49 ezrelék alkoholtartalmat igazolt. Később 24 órára őrizetbe vették. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2020-10-01: Közélet - Nagy B. Sándor:

Elkezdődött a negyedik Manus

Negyedik alkalommal tartják Sepsiszentgyörgyön a Manus Őrkői Cigánytalálkozót szeptember 30. és október 4. között. Az eredetileg augusztusra tervezett rendezvényt objektív okok miatt mostanra halasztották, a program azonban nem sokat változott: folklórbemutatókat, koncerteket, kézműves-foglalkozásokat, kirakodóvásárt és izgalmas beszélgetéseket ígérnek az előttünk álló napokra a szervezők.
2020-10-01: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Több mandátumra számított az Erdélyi Magyar Szövetség

Kevesebb mandátumot szerzett a vártnál az Erdélyi Magyar Szövetséget (EMSZ) alkotó Magyar Polgári Párt (MPP) és Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Háromszéken, de a két alakulat vezetői arra is felhívták a figyelmet, hogy a leadott szavazatok száma is csökkent az előző választásokhoz képest.