A tanításnak folytatódnia kell

2020. október 6., kedd, Belföld

A tanításnak és tanulásnak minden körülmények között folytatódnia kell – jelentette ki tegnap Monica Anisie oktatási miniszter, azt tanácsolva a pedagógusoknak, hogy a gyermekek oktatása mellett „vigyázzanak a lelkükre is”.

  • Monica Anisie. Fotó: G4Media.ro
    Monica Anisie. Fotó: G4Media.ro

Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, a gyermekek mellett kell maradnunk – tette hozzá az oktatás világnapja alkalmából tartott eseményen mondott beszédében. A tárcavezető rámutatott: a 2019–2020-as tanév második félévének vége nehéz időszak volt mindenki számára, közös erővel azonban minden célkitűzést sikerült megvalósítani. Anisie külön köszönetet mondott a képességfelmérő vizsga és az érettségi megszervezésében részt vett tanároknak. Azt is elmondta: miután korábban már 500-zal növelték a tanügyi állások számát, újabb 750 állást hirdetnek meg a kisegítő személyzet és a nem oktatói besorolású személyzet számára.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1181
szavazógép
2020-10-06: Belföld - :

Hírsaláta

SOKBA KERÜL A VISSZASZOLGÁLTATÁS LEÁLLÍTÁSA. Egyetlen hét alatt hat restitúciós perben marasztalta el Romániát az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a múlt héten, így az állam több mint 15,5 millió euró kártérítést kénytelen fizetni a kommunisták által kisemmizett, a rendszer bukása után ingatlanaikat visszaigénylő tulajdonosoknak.
2020-10-06: Belföld - :

Vád alatt a volt vízügyi vezérigazgató

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Román Vízügyi Igazgatóság volt vezérigazgatója ellen. Victor Sandut egymillió eurónyi kenőpénz elfogadásával vádolják.