Vád alatt a volt vízügyi vezérigazgató

2020. október 6., kedd, Belföld

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Román Vízügyi Igazgatóság volt vezérigazgatója ellen. Victor Sandut egymillió eurónyi kenőpénz elfogadásával vádolják.

  • Fotó: maszol.ro
    Fotó: maszol.ro

A jelenleg előzetes letartóztatásban levő Victor Sandu a vádirat szerint 2017 májusa és 2019 májusa között összesen 4 830 464 lejt kapott egy üzletembertől, hogy az általa vezetett intézmény utalja ki a szükséges pénzt az üzletember cégével leszerződött, de el nem végzett munkálatokra. A kenőpénzt Victor Sanduhoz közel álló személy által vezetett cégek bankszámláira utalták. A bűncselekményt úgy próbálták leplezni, hogy a két cég fiktív számlákat állított ki. Az ügyben érintett üzletember ellen megvesztegetés, két személy ellen megvesztegetésben és vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség, két másik személy ellen pedig hamis tanúzás miatt emeltek vádat az ügyészek.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 655
szavazógép
2020-10-06: Belföld - :

A tanításnak folytatódnia kell

A tanításnak és tanulásnak minden körülmények között folytatódnia kell – jelentette ki tegnap Monica Anisie oktatási miniszter, azt tanácsolva a pedagógusoknak, hogy a gyermekek oktatása mellett „vigyázzanak a lelkükre is”.
2020-10-06: Belföld - :

Korlátozások Kolozs megyében

Kolozsváron október 7-től az iskolák és óvodák 100 méteres körzetében is kötelező lesz maszkot hordaniuk az 5 éven felülieknek, Szamosújváron és Désen – ahol a fertőzöttségi arány meghaladja az ezer lakosra számított 1,5-ös átlagot – a zárt légterű vendéglők, kávézók és játéktermek működését felfüggesztik, a szállodák csak saját vendégeiket szolgálhatják ki élelemmel is.