Korlátozások Kolozs megyében

2020. október 6., kedd, Belföld

Kolozsváron október 7-től az iskolák és óvodák 100 méteres körzetében is kötelező lesz maszkot hordaniuk az 5 éven felülieknek, Szamosújváron és Désen – ahol a fertőzöttségi arány meghaladja az ezer lakosra számított 1,5-ös átlagot – a zárt légterű vendéglők, kávézók és játéktermek működését felfüggesztik, a szállodák csak saját vendégeiket szolgálhatják ki élelemmel is.

  • Fotó: stiridecluj.ro
    Fotó: stiridecluj.ro

A teraszok nyitva maradhatnak, de egy asztalnál legtöbb hat olyan személy ülhet, aki nem egy háztartásban él. Mindkét város egy-egy középiskolája áttér a piros forgatókönyvre, azaz a teljeskörű távoktatásra, a többi tanintézmény pedig sárga, vegyes üzemmódban működhet. Ugyancsak sárga forgatókönyvre tér át valamennyi bánffyhunyadi és szászfenesi iskola is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1005
szavazógép
2020-10-06: Belföld - :

Vád alatt a volt vízügyi vezérigazgató

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Román Vízügyi Igazgatóság volt vezérigazgatója ellen. Victor Sandut egymillió eurónyi kenőpénz elfogadásával vádolják.
2020-10-06: Világfigyelő - :

Leváltanák az EP alelnökét (Lengyel felháborodás a Magyarország „kiéheztetéséről” szóló kijelentés miatt)

A lengyel kormányt vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt az Európai Parlament (EP) egyik alelnökének, Katarina Barley-nak (fotó) a leváltását indítványozza a Magyarország „kiéheztetéséről” szóló kijelentés kapcsán – közölte tegnap Rychard Legutko lengyel EP-képviselő.