Magyarázkodik Trump orvosa

2020. október 6., kedd, Világfigyelő

Sean Conley, Donald Trump amerikai elnök orvosa vasárnap sajtótájékoztatón elismerte, hogy korábban a valóságosnál kedvezőbb képet próbált festeni Trump állapotáról.

A 74 éves elnököt megfertőzte a koronavírus, és pénteken – az első közlés szerint csupán elővigyázatosságból – kórházba vitték. Idővel azonban kiderült, hogy magas láza volt és vérének oxigénszintje kétszer is lecsökkent. Orvosainak vasárnapi sajtótájékoztatója röpke tíz percig tartott, és az AP amerikai hírügynökség szerint többször megkerülték a választ, amikor az elnök állapotáról szóló korábbi tájékoztatások ellentmondásaival szembesítették őket az újságírók. Trump ugyanakkor vasárnap este kiautózott a kórházból, hogy integetve üdvözölje az épület előtt összegyűlt híveit. „Nagyon érdekes utazás volt. Sokat tanultam a koronavírusról. Ez az igazi iskola. Nem az olvassuk el a könyveket fajtájú” – mondta Trump videóüzenetében.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 889
szavazógép
2020-10-06: Világfigyelő - :

A hepatitis C vírus felfedezéséért hárman kapják az orvosi Nobel-díjat

A hepatitis C vírus felfedezéséért két amerikai és egy brit tudós, Harvey J. Alter, Charles M. Rice és Michael Houghton kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be tegnap a stockholmi Karolinska Intézetben.
2020-10-06: Világfigyelő - :

Szigorítások Párizsban

Nemcsak a bárok nem nyithatnak ki Párizsban mától, hanem a sportolásra alkalmas helyiségek és az uszodák sem fogadhatnak legalább két hétig felnőtteket, de az iskolai osztályok számára továbbra is megtarthatók a foglalkozások – jelentette be a párizsi prefektus.