Kivizsgálnák Irina Szlavina halálát

2020. október 6., kedd, Világfigyelő

Ki kell vizsgálni Irina Szlavina újságírónő tragikus halálát, különösen annak a fényében, hogy milyen nyomás helyeződött rá a tevékenysége miatt Oroszországban – írta Peter Stano, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai szóvivője tegnap Twitter-üzenetben.

  • Fotó: 24.hu
    Fotó: 24.hu

Az újságírónő halálát „sokkolónak” nevezte, és részvétét fejezte ki Szlavina hozzátartozóinak és kollégáinak. Irina Szlavina pénteken felgyújtotta magát Nyizsnij Novgorod központjában, a belügyminisztérium helyi kirendeltsége előtt, és szinte azonnal belehalt sérüléseibe. Öngyilkossága előtt pár órával a Facebook-oldalán bejegyzett üzenetében azt írta követőinek, hogy halála miatt az orosz államot kell okolniuk. A helyi és a közösségi média szerint egy nappal korábban a rendőrség házkutatást tartott az újságírónő otthonában.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-10-06: Világfigyelő - :

Szigorítások Párizsban

Nemcsak a bárok nem nyithatnak ki Párizsban mától, hanem a sportolásra alkalmas helyiségek és az uszodák sem fogadhatnak legalább két hétig felnőtteket, de az iskolai osztályok számára továbbra is megtarthatók a foglalkozások – jelentette be a párizsi prefektus.
2020-10-06: Közélet - :

Megújítanák a parlamenti képviseletet (Háromszéki RMDSZ)

Hivatalossá vált az RMDSZ háromszéki parlamenti jelöltlistája, hétfőn délután a Háromszéki Képviselők Tanácsa döntött a korábban már nevesített jelentkezők sorrendjéről. Ennek megfelelően a szenátorjelöltek listáját Fejér László Ödön vezeti, aki jelenleg is a felsőházban tevékenykedik. Második helyre került Benkő Erika, parlamenti képviselőt. A képviselőjelöltek listájának első helyén Miklós Zoltán közgazdász szerepel, őt követi Könczei Csaba mezőgépészmérnök, a harmadik helyre Gál Károly erdővidéki megyei tanácstag került.