Sokba kerül a megélhetés

2020. október 7., szerda, Gazdaság

A második negyedévben 5077 lej volt egy család átlagjövedelme, a kiadások – átlagosan 4163 lej – azonban felemésztették a jövedelmek 82 százalékát – derült ki az Országos Statisztikai Intézet hétfőn közzétett adatsorából.

  • Fotó: doc.ro
    Fotó: doc.ro

Személyre számítva a jelzett időszakban 1973 lej volt az átlagjövedelem és 1618 lej az átlagos kiadás. A háztartások legfontosabb bevételi forrását a bérek és a hozzájuk kapcsolódó egyéb jövedelmek képezték. A statisztikák szerint a bevételek zömét élelmiszer- és nem élelmiszeripari termékek vásárlása, szolgáltatások igénybevétele, adók, járulékok, illetékek befizetése, valamint a háztartások működésével kapcsolatos költségek emésztik fel. Élelemre és nem alkoholos italok vásárlására a kiadások 37,7 százalékát fordították átlagosan a családok.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2020-10-07: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Betakarodáskor a Mezőföldön

Mondhatnánk Pityókaországnak is a Mezőföldet, mert a Csernátontól Szentkatolnáig terjedő térségben a mérsékelten kontinentális klíma és az ennek hatására kialakuló talajtípusok nagyon kedveznek a krumpli termesztésének. Nagy előnye ez ennek a vidéknek, bár az itt megtermelt pityókát székely valutának még nem merik nevezni a termelők, mert ebben az esztendőben úgy alakult, hogy kínálata nagy, de felvásárlási ára elképesztően alacsony. Márpedig vidékszerte, ahol sikerült érdeklődnünk, minden termelő ennek a mutatónak az alakulását figyeli.
2020-10-07: Gazdaság - :

Nem eladó

A spanyol BBVA bank nem adja el romániai leányvállalatát, a Garanti Bankot, amely iránt az OTP is érdeklődött – adta hírül a Ziarul financiar. A gazdasági napilap értesülése szerint a spanyol anyabank korábban több céggel is tárgyalt az eladásról.