Nem eladó

2020. október 7., szerda, Gazdaság

A spanyol BBVA bank nem adja el romániai leányvállalatát, a Garanti Bankot, amely iránt az OTP is érdeklődött – adta hírül a Ziarul financiar. A gazdasági napilap értesülése szerint a spanyol anyabank korábban több céggel is tárgyalt az eladásról.

  • Fotó: bbva.com
    Fotó: bbva.com

Emlékeztettek, hogy a közvetlenül a török Garanti BBVA bankhoz tartozó romániai pénzintézetet tavaly bocsátotta áruba a spanyol BBVA, amely többségi részvényese a török Garanti BBVA-nak. A lap szerint több kérő is akadt, így az OTP mellett a Transilvania Bank, a Raiffeisen Bank, az Intesa és a First Bankot birtokló J. C. Flowers is érdeklődött. Végül azonban úgy határoztak, nem adják el a romániai leánybankot, amelynek 2,19 százalékos piaci részesedése van és a tizedik legnagyobb pénzintézetnek számít Romániában.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 121
szavazógép
2020-10-07: Gazdaság - :

Sokba kerül a megélhetés

A második negyedévben 5077 lej volt egy család átlagjövedelme, a kiadások – átlagosan 4163 lej – azonban felemésztették a jövedelmek 82 százalékát – derült ki az Országos Statisztikai Intézet hétfőn közzétett adatsorából.
2020-10-07: Gazdaság - Incze Péter:

Október 23-ig igényelhető a támogatás (Koronavírus okozta károk)

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy péntektől a minisztérium bővítette a kárpótlási támogatásra jogosult mezőgazdasági kultúrák listáját. Szeptember 25-től lehet igényelni a 21-es intézkedésben megszabott összegeket, amely az Ideiglenes, rendkívüli támogatás a COVID-19 által károsított mezőgazdasági termelőknek és a kis-, valamint közepes vállalkozásoknak címet viseli.