Arad az élni akarás jelképe

2020. október 7., szerda, Világfigyelő

Magyarnak lenni a Kárpát-medencében ma már nem hátrány, hanem egyre inkább előny, és ha a magyarság nem adja fel a reményt, ha közös erővel tud küzdeni, akkor nincs erő, amely megtörheti a nemzetet – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap az aradi megbékélés parkjában.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A magyar szabadságharc 171 éve kivégzett 13 vértanújának tiszteletére emelt Szabadság-szobor mellett elmondott beszédében Potápi Árpád János azt hangsúlyozta, hogy Arad nemcsak az itt élőké, hanem minden magyaré is. Azt a szakadékot jelképezi, amelyet azért ástak, hogy belezuhanjon a magyar nemzet – mondta. „Mégis itt vagyunk. Arad a magyarság töretlen élni akarásának jelképe is” – állapította meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 688
szavazógép
2020-10-07: Világfigyelő - :

Csillagászati kutatásokért hárman kapják a fizikai Nobel-díjat

A fekete lyukakkal kapcsolatos csillagászati kutatásokban elért úttörő eredményeiért három tudós, a brit Roger Penrose, a német Reinhard Genzel és az amerikai Andrea Ghez kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia tegnapi stockholmi bejelentése szerint.
2020-10-07: Világfigyelő - :

Mindig a szabadságért

Több mint ezeréves történelme során a magyar nép mindig a szabadságért küzdött – hangoztatta a magyar honvédelmi miniszter tegnap Budapesten, az aradi vértanúk emléknapján. Benkő Tibor a Fiumei úti nemzeti sírkertben, a Batthyány-mauzóleumnál tartott megemlékezésen hangsúlyozta: „nem csak a szabadság népének nevezhetjük magunkat”, azt is elmondhatjuk, hogy „soha, de soha nem adjuk fel a küzdelmet”.