Stabilitás kell

2020. október 7., szerda, Belföld

A parlamenti választások után stabilitásra van szükség, előnyös lenne egy jobbközép többség, és ehhez, ha rajta múlik, az RMDSZ hozzá kíván járulni – jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ-elnök tegnap Aradon, ahol a tizenhárom vértanú tiszteletére szervezett megemlékezésen vett részt.

  • Fotó: Gönczy Tamás / RMDSZ
    Fotó: Gönczy Tamás / RMDSZ

Kelemen bizakodónak mutatkozott a parlamenti választások tekintetében. Véleménye szerint, ha 2016-ban 195 polgármesteri tisztséget szereztek a helyhatósági választásokon, majd 7 százalékos támogatásuk volt a parlamenti választásokon, akkor az idén is, amikor 199 polgármesteri széket nyertek, hasonló eredményre lehet számítani. „Lesz munkánk bőven. Nekünk jó, hiteles és koherens programot kell felmutatnunk Románia modernizálásáról, a fejlesztésekről, az átláthatóságról. Az identitással kapcsolatos programunk nem mond ellent ennek, a modernizáció és az identitásmegőrzés kiegészíti egymást, egyaránt fontos közösségünknek! Világos üzenetünk lesz! A választás után stabilitásra van szükség Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni!” – szögezte le. A parlamenti választás elhalasztását Kelemen Hunor ellenzi: szerinte ehhez hiányzik a törvényes keret, ráadásul semmi nem szavatolja, hogy a következő év elején kedvezőbb lesz a járványhelyzet, mint decemberben.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-10-07: Belföld - :

Piros, sárga, zöld iskolák

Az ország 344 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4838 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12 474 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység – jelentette tegnap a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által kedd délig közölt adatok alapján.
2020-10-07: Belföld - :

Rendcsinálás a munkaügynél

A Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni, és újra kell alapítani más szervezeti felépítéssel, a kulcsfontosságú tisztségekre pedig versenyvizsgát kell kiírni – véli Violeta Alexandru munkaügyi miniszter, aki közösségi oldalán azt írta: kiértékelte az intézmény tevékenységét, és arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet megreformálni.