Rendcsinálás a munkaügynél

2020. október 7., szerda, Belföld

A Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni, és újra kell alapítani más szervezeti felépítéssel, a kulcsfontosságú tisztségekre pedig versenyvizsgát kell kiírni – véli Violeta Alexandru munkaügyi miniszter, aki közösségi oldalán azt írta: kiértékelte az intézmény tevékenységét, és arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet megreformálni.

A miniszter azt is felrója, hogy lagymatagon ellenőrizték a koronavírus terjedésének fékezését célzó intézkedések betartását. Elégedetlen a tárcavezető néhány megye nyugdíjpénztárának vezetőjével is, és leváltásukat kérte az Országos Nyugdíjpénztár elnökétől.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1209
szavazógép
2020-10-07: Belföld - :

Stabilitás kell

A parlamenti választások után stabilitásra van szükség, előnyös lenne egy jobbközép többség, és ehhez, ha rajta múlik, az RMDSZ hozzá kíván járulni – jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ-elnök tegnap Aradon, ahol a tizenhárom vértanú tiszteletére szervezett megemlékezésen vett részt.
2020-10-07: Máról holnapra - Nagy D. István:

Kiszolgáltatottak országa

Valamivel több mint ötezer lej volt egy család havi átlagjövedelme az idei második negyedévben (személyenként kétezer lejnél kevesebb), a kiadások pedig meghaladják a 4100 lejt (személyenként 1600-nál valamivel több) – adta tudtul hétfőn a statisztikai hivatal.