A környezetre összpontosít a Civil Licit

2020. október 12., hétfő, Szabadidő

A „zöld” projektek – faültetés, erdőtelepítés, csemetegondozás – élveznek előnyt a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) őszi adománygyűjtő eseményén, a Civil Licit idei kiadásán – derül ki a szervezet pályázati felhívásából.

  • Fotó: Facebook / HKA
    Fotó: Facebook / HKA

Az érdeklődő háromszéki civil szervezetek közösségi projektek finanszírozására pályázhatnak október 16-ig, a beküldött elképzelések közül három indulhat majd a Civil Liciten, ahol ezek megvalósulása érdekében gyűjtenek anyagi támogatást. Bereczki Kinga, a HKA ügyvezetője arról tájékoztatott, olyan elképzeléseket várnak, melyek költségvetése hatezer lej, illetve amelyeket november–március között bonyolítanak le az ötletgazdák a megye területén.

A Civil Licitre október 22-én kerül sor, az eseményt a megyeszékhelyi Fapados Kultúrkávézó fogadja be. A szervezők hangsúlyozták: a rendezvény bárki számára nyitott, ugyanakkor helyi vállalkozókat is mozgósítanak mint potenciális támogatókat a közösségi projektek megvalósulására. Az érdeklődők a hka.ro oldalon érhetik el a pályázati űrlapokat, az elképzeléseket pedig elektronikus formában kell eljuttatni. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-10-12: Szabadidő - :

Őszi gombákkal ismerkedtek

A sepsiszentgyörgyi László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében idén is megtartották a hagyományos gombanapot, immár a 15. hasonló rendezvényt.
2020-10-12: Belföld - :

Hírsaláta

A KULTÚRA JÁRULÉKOS VESZTESÉG. Nem a színházak tehetnek a koronavírus-fertőzések számának növekedéséről, a kultúra „járulékos veszteség” a koronavírus-járvány elleni harcban – véli Bogdan Gheorghiu művelődési miniszter, aki szerint a színházba járók roppant fegyelmezetten és felelősségteljesen betartották az egészségügyi előírásokat, és bár ezek a kulturális intézmények szeptembertől elvileg ötvenszázalékos kapacitással működhettek, a közönség – vélhetően a fertőzésveszéllyel kapcsolatos fenntartásai miatt – valójában a férőhelyek alig harminc százalékát foglalta csak el.