Az ENSZ Világélelmezési Programja nyerte el a Nobel-békedíjat

2020. október 12., hétfő, Világfigyelő

Berit Reiss-Andersen, a norvég Nobel-bizottság elnöke pénteken jelentette be, hogy az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) nyerte el az idei Nobel-békedíjat azon erőfeszítéseiért, amelyeket az éhínség háborús fegyverként való felhasználása ellen tett.

A díj 10 millió svéd korona pénzbeni jutalommal és egy aranyéremmel jár, amelyet december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján adnak át. Az európai uniós intézmények vezetői, valamint a NATO főtitkára is gratulált az ENSZ Világélelmezési Programja Nobel-békedíjához. „Erkölcsi kötelességünk gondoskodni arról, hogy egyetlen gyermek se feküdjön le éhesen” – fogalmazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. David Sassoli, az Európai Parlament elnöke azt írta, az éhezés és az élelmiszerhiány elleni küzdelem most fontosabb, mint valaha. „Csak közös munkával kezelhetjük a globális kihívásokat” – fogalmazott. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üzenetében azt írta, az ENSZ Világélelmezési Programjának hozzájárulása az éhezés leküzdéséhez és az élelmezésbiztonság előmozdításához biztonságosabbá teszi világot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2020-10-12: Világfigyelő - :

Templomfelújítás a közösségért

Amikor templomot újítunk fel, akkor a közösséget akarjuk szolgálni, attól függetlenül, mekkora településről van szó – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára tegnap Budaörsön.
2020-10-12: Világfigyelő - :

Porva lovasa nyerte a 13. Nemzeti Vágtát

Ördög Alen, a Veszprém megyei Porva lovasa Ricardó nevű lován nyerte a 13. Nemzeti Vágta döntőjét tegnap a budapesti Hősök terén. Ördög Alen lovával Hajós, Temerin, Kézdialmás és Baja versenyzőjét utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán.