Kétezer új eset

2020. október 12., hétfő, Belföld

Kevéssel több mint tízezer mintavételből 2069 bizonyult pozitívnak – derült ki a stratégiai törzs hétfő déli jelentéséből. A legtöbb új fertőzést Bukarestből (413), Iași (164) valamint Prahova (110) megyéből jelentették hétfőről vasárnapra. Háromszék nem szerepel újabb esettel az összesítésben, de a szomszédos Brassó megyében 37, Hargita megyében 24, Maros megyében pedig 82 új koronavírusos megbetegedést igazoltak ez nap alatt.

  • Háromszékről nem jelentettek újabb esetet. Fotó: casajurnalistului.ro
    Háromszékről nem jelentettek újabb esetet. Fotó: casajurnalistului.ro

A fertőzöttek közül egyre többen szorulnak kórházi ellátásra, a hétfői statisztika szerint 9365 páciens, akik közül 628-at intenzív terápián kezelnek. Romániában a járvány kezdete óta több mint 157 ezer személynél igazolták a koronavírus-fertőzést, a gyógyultak száma közel 119 ezer. Az elhalálozások száma 5467-re emelkedett, miután hétfőn újabb 56, a koronavírus-fertőzéshez köthető halálesetet közöltek. Az érintetek valamennyien más betegségekben is szenvedtek.

A járvány enyhítését és leküzdését célzó intézkedések megszegése miatt a rendvédelmi szervek hétfőről vasárnapra 6281 bírságot róttak ki, összértékük meghaladta a 1,2 millió lejt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-10-12: Közélet - :

Virtuális térben oktatnak

Diákok, óvodások fertőződtek meg, ezért újabb háromszéki tanintézmények csoportjaiban, osztályaiban térnek át távoktatásra.
2020-10-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tárlatvezetések a grafikai biennálén
Idén virtuális térben zajlanak a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé megnyitói. A kiállítások azonban látogathatók a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban november 6-ig keddtől péntekig 10 és 17, szombaton 10 és 18 óra között, valamint online a www.grafikaiszemle.ro oldalon.