Kutyákon segítettekJótékonykodó sepsiszentgyörgyi kosárlabdázók

2020. október 13., kedd, Közélet

Az első Euroliga-szereplésére készülő kosárcsapatunk, a Sepsi-SIC kilenc játékosa vasárnap sarokba gurította a labdát, és ha mindössze pár órára is, de önkéntesnek álltak a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. által működtett kutyamenhelyen. Annyira remekül végezték a dolgukat, hogy a gazdátlan ebek lelkes farokcsóválással és csillogó szemekkel jutalmazták őket jó cselekedetükért.

  • Az ötletgazda, Jovana Pašić. Fotó: Miska Brigitta
    Az ötletgazda, Jovana Pašić. Fotó: Miska Brigitta

A montenegrói Jovana Pašić – aki korábban már többször is járt a szépmezői menhelyen – által kezdeményezett akcióba Ioana Ghizilă, a zöld-fehérek csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Kelemen Kincső, Orbán Nikolett, Ștefania Cătinean és a csapatunkhoz a nyáron csatlakozó szlovák Maya Růžičková, valamint a görög Pinelopi Pavlopoulou is bekapcsolódott.

A kosárlabdázóink tíz zsák száraz tápot vittek magukkal, és látogatásuk nem titkolt célja az volt, hogy népszerűsítsék a megyeszékhelyi Tega Rt. gondozásában található kutya­menhelyet és a szeretetre éhes, lelkiismeretes gazdira vágyó négylábúak örökbefogadását. A terepszemlét követően minden játékosunk kiválasztotta magának a legszimpatikusabb, legkedvesebb, legbarátságosabb ebet, amelyet megsétáltatott, majd következett az elragadó kutyakölykök simogatása és kényeztetése.

A szépmezei menhely jelen pillanatban több mint 160 kutyának biztosít otthont, kosárlabda-együttesünk ottjárta előtt és után is örökbe fogadtak egy szerencsés ebet, játékosaink pedig megígérték, hogy máskor is kilátogatnak a kutyaotthonba. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 121
szavazógép
2020-10-13: Közélet - Iochom István:

Zajlik a Molnár Józsiás utca korszerűsítése (Kézdivásárhely)

Az esős napok múltával teljes gőzzel zajlik a Molnár Józsiás utca korszerűsítése. A munkálatot három szakaszban végzi a licitet elnyerő cég. A Vasút és Béke utca közötti szakaszon már aszfaltoztak és a járdák is ki vannak alakítva.
2020-10-13: Közélet - Bokor Gábor:

Tovább építenék, szépítenék Kovásznát

Kiértékelte a helyhatósági választásokon elért eredményeit az RMDSZ Kovászna városi szervezete. „A választások előtt is elmondtuk azokat az információkat, melyeket fontosnak tartottunk a választók számára, most az eredményeket értékeljük” – mondta bevezetőként Gyerő József, a szervezet vezetője, a város újraválasztott polgármestere.