Eredményes busahorgászat akár a partról kivitelezve is /X/

2020. október 7., szerda, Szabadidő

A sikeres busahorgászat igenis megoldható partról is, csak ismerni kell a leginkább működőképes módszert. A bejegyzés keretei között ennek a részleteit fogjuk megosztani, felhívva a figyelmet a csónakos módszerrel szembeni eltérésekre.

Ki fogunk térni továbbá az alkalmazásra javasolt etetőanyag minőségére és összetételére, valamint arra a felszerelésre is, amivel eredményesek lehetünk a busákat megcélzó horgászatunk során.

Miben más a partról kivitelezett busahorgászat a csónakos módszerhez képest?

Amikor csónakból horgászunk busára, akkor az alapvetően hígított etetőanyagot vagy kézzel dobjuk be, vagy pedig vízipuskával lőjük be. A módszer lényege, hogy az etetőanyag azonnal felhőt képez a víz felső rétegeiben, így csalogatva közel a halakat.

Ugyanakkor nem mindenkinek van meg a lehetősége a csónakos horgászatra. Ennélfogva a busa eredményes parti horgászata másfajta metódust követel meg, méghozzá a fenekező horgászfelszerelés segítségével.

Erre a felszerelésre és etetőanyagra van szükség a busa eredményes parti horgászatához

Egy megfelelő minőséget képviselő feeder horgászbot, a hozzá tartozó orsóval, bordás kosárral már elegendőnek bizonyulhat a busa sikeres horgászatához. A horogelőke hossza fontos lehet, leginkább a hat vagy a nyolc centiméteres hossz lehet a nyerő, ugyanakkor kapástalanság esetén nyugodtan kísérletezhetünk a hosszabb előkével is.

A partról kivitelezett horgászmódszernél kiemelten fontos, hogy az etetőanyag egyrészt megfelelő minőségű, másrészt kifogástalan állagú legyen. A metódus lényege ugyanis egyértelműen az, hogy a vízbe csobbanó gombóc felhőt képezzen, így vonzva közel a busákat.

Az etetésnél egyébként a precizitás is fontos. Célszerű kimérni egy alapvetően húsz vagy huszonöt méteres távolságot, majd pedig ütemesen ezt a távot meghorgászni. Amikor ezt sikerült megvalósítani, onnantól kezdve már csak a közelben úszkáló halak megfogása lesz a feladat.

Így néz ki a parti busahorgászat eredményes módszere

Ahogyan fentebb is említettük, a módszer első lépése a meghorgászni kívánt távolság kimérése, majd pedig a klipszelése. Ezután jöhet az etetés, vagyis az előre beállított etetőanyag egy részét juttassuk be a horgászhelyre.

Hogyha ezzel sikeresen megvagyunk, akkor kezdődhet a horgászat. A csali felkínálását illetően bátran lehet kísérletezni akár a pelletek, illetve mini bojlik méretével, színével és felkínálási módjával. Alapvetően nyerő stratégia lehet, hogyha meglebegtetjük a csalit.

A legfontosabb viszont továbbra is az, hogy az etetést tudjuk minél hatékonyabban megvalósítani. Ez jelenti azt a stabil alapot, amire a későbbi horgászatunkat építeni tudjuk. Szintén kulcsfontosságú lesz majd egy előre beállított és precízen kivitelezett ütem, ami szerint az újbóli dobásainkat megoldjuk majd. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 121
szavazógép
2020-10-09: Szabadidő - :

Medence szűrő körkép! Most mindent megtudhatsz! /X/

A medence vizének tisztasága alapvető fontosságú, éppen ezért lényeges azokat az eszközöket használni, amik a víz tisztaságáért felelnek. Ide tartozik többek között a medence szűrő, aminek a kiválasztása során érdemes a legjobb minőségű INTEX terméket választani. Most megtudhatod, milyen típusok is vannak a piacon!
2020-10-12: Szabadidő - :

Hogyan lehet a sövény a kert dísze?/X/

Miért szeretjük a sövényeket? Azért, mert olyan szépek és sokoldalúak: egyszerre funckionálhatnak kerítésként és dísznövényként, sőt, egy kis fantáziával meg kézügyességel akár élő szobrokként is tündökölhetnek. A sövény telepítése és gondozása szerencsére nem nagy ördöngösség, a ráfordított idő és energia pedig mindenképp megéri a fáradságot.