Távoktatás újabb intézményekben

2020. október 13., kedd, Közélet

Újabb háromszéki tanintézményekben jelent meg a koronavírus, ezért több osztály és óvodai csoport tér át távoktatásra.

  • A Mihai Viteazul Líceum. Fotó: Albert Levente
    A Mihai Viteazul Líceum. Fotó: Albert Levente

A megyei tanfelügyelőség kedd délutáni tájékoztatója szerint a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Líceum egyik tizenkettedik osztálya is érintett, egy diáknál igazolták a fertőzést, így társai október 23-ig online oktatásra térnek át. A megyeszékhelyi Református Kollégiumban több osztály – ötödik, hetedik és kilencedikes diákok egy része – esetében is hasonló intézkedés lép érvénybe október 25-ig, miután egy pedagógus megbetegedett. A kézdiszentléleki Pitypang Óvodában is beigazolódott a fertőzés egy pedagógusnál, így a vegyes csoportba járó gyermekek számára felfüggesztik a hagyományos oktatást, akárcsak a megyeszékhelyi Benedek Elek Óvoda egyik középcsoportjában, ahol szintén pedagógus tesztje lett pozitív – olvasható a tanfelügyelőségi összesítőben.

A tanév kezdete óta Háromszéken 35 tanulónál és 14 tanárnál igazolták a koronavírus-fertőzést – nyilatkozta Kiss Imre tanfelügyelő az Agerpres hírügynökségnek, jelezvén: szinte naponta akad osztály vagy csoport, amely a koronavírusos megbetegedések miatt a virtuális térben kényszerül tanulni. „De nem is olyan rossz a helyzet, ha azt nézzük, hogy az összesen 303 tanintézetből 11 érintett, 35 tanulót diagnosztizáltak koronavírussal. A tanárok körében 14 megbetegedés van” – tette hozzá. A szakember rámutatott, az eddigi tapasztalatok alapján a hibrid oktatás esetén nehezebb dolguk van a pedagógusoknak, mint a vörös vagy a zöld forgatókönyv alkalmazásakor, mert ilyenkor mind az osztályban levő, mind az online bekapcsolódó gyerekekkel tartaniuk kell a kapcsolatot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-10-01: Életmód - :

Hogyan térj vissza hatékonyan a nyaralásról? /X/

Egy hosszabb szünet után mindig nehezebb visszatérni a régi kerékvágásba, korán kelni, elmenni a munkahelyedre és beülni az asztalod mögé. Ez a folyamat még megterhelőbb, mikor nyaralásról vagy egy kellemes utazást követően térsz vissza.
2020-10-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tánc
Táncsétány című előadását Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban ma 19 órától játssza a Háromszék Táncegyüttes. Koreográfusok: Orza Călin, Melles Endre, Furik Rita, Tekeres Gizella; táncoktatók: Péter László, Tekeres Gizella, Melles Endre; az előadásban elhangzott szövegek narrátora: Nemes Levente színművész; rendező-koreográfus: Ivácson László. Az előadásban elhangzik Reményik Sándor Férfi-erdő című verse Mátray László előadásában.