Hogyan térj vissza hatékonyan a nyaralásról? /X/

2020. október 1., csütörtök, Életmód

Egy hosszabb szünet után mindig nehezebb visszatérni a régi kerékvágásba, korán kelni, elmenni a munkahelyedre és beülni az asztalod mögé. Ez a folyamat még megterhelőbb, mikor nyaralásról vagy egy kellemes utazást követően térsz vissza.

Az ősz beköszöntével már szinte mindenki visszatért, véget értek a tömeges szabadságolások, azonban még mindig sokan viselik a két-három hetes nyaralás következményeit, és kifejezetten nehezen rázódnak vissza a dolgos hétköznapokba. Azonban erre is létezik egy praktika, amellyel képes lehetsz felgyorsítani ezt a folyamatot.

Milyen szabályokat érdemes betartanod?

Általános jelenségnek mondható, hogy egy hosszabb kihagyást követően az ember sokkal nehezebben lát neki a munkájának, demotiváltság, kedvetlenség lesz úrrá rajta, amit levertség, fáradékonyság és szorongás, majd pedig betegség követhet. Azonban van pár praktika, amelyek betartásával te is hamar túlteheted magad ezen az időszakon, és újra hatékony lehetsz a munkádban. Első és legfontosabb szabály, hogy ne terheld le magad túlságosan.

Biztosan rengeteg feladat halmozódott fel a távolléted alatt, de ne hagyd, hogy ez nyomasszon, hanem állíts fel egy prioritási sorrendet, és haladj apránként, lépésről lépésre. Amennyiben előtted van egy követendő terv, akkor sokkal átláthatóbb lesz számodra is a folyamat. Gondolj arra, hogy miért szereted a munkádat, mi az, ami motivál és inspirál, így sokkal egyszerűbben nézel majd szembe a kihívásokkal.

Legideálisabb úgy szervezni a nyaralást, hogy nem a szabadságod utolsó napján esel haza, hogy aztán másnap már kelj is munkába, hanem a hazaérkezésedet követően még van pár napod regenerálódni az otthonod melegében.

Otthonról sokkal könnyebben átállhatsz és visszarázódhatsz a normális kerékvágásba. A pihenés mellett nyugodtan sétálhatsz vagy sportolhatsz is egy keveset, hogy szervezetedet is hatékonyan felkészítsd a továbbiakra.

Rázódj vissza nyaralás után a munkába!

Amennyiben teheted, érkezz munkahelyedre 20-30 perccel korábban, hogy legyen elegendő időd rendbe rakni a dolgaidat, felkészülni és pár szót váltani munkatársaiddal, beszámolni az utazás élményeiről. Amennyiben továbbra is frusztrációt érzel, tűzd ki a következő kiruccanásod időpontját, helyszínét és időtartamát. Amennyiben a szemed előtt lebeg a kitűzött cél, akkor hidd el, sokkal jobban fog menni a munka, és sokkal hamarabb visszatér az elvesztett motivációd is.

Mindezen felül kifejezetten fontos szem előtt tartanod az egészséges táplálkozást és a megfelelő folyadékbevitelt, mivel nyaralás alkalmával mindenki elengedi a gyeplőt, és különféle finomságokkal kényezteti magát, amelyek nem minden esetben egészségesek. Megfelelő étel- és folyadékbevitellel felkészítheted szervezetedet a kihívásokra, és sokkal ellenállóbbá teheted a stresszel szemben.

Amennyiben szeretnél egy olyan alternatívát találni, amellyel te sem felejted el bevinni a megfelelő mennyiségű folyadékot, akkor keresd fel a Montivíz weboldalát!  (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 556
szavazógép
2020-10-08: Szabadidő - :

Ismerd meg a verhetetlen Giant márkát! /X/

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kerékpározás, mint szabadidős tevékenység és mint versenysport egyaránt. Az egészséges életmód és a fittség előtérbe kerülésével évről évre egyre többen vásárolnak kerékpárt, azonban nem mindegy, hogy milyen motivációval és milyen célzattal vásárolod meg az adott közlekedési eszközt. Ennek tükrében érdemes nagyobb figyelmet fordítanod választásodra, hogy megtaláld az igényedinek legjobban megfelelő kerékpárt.
2020-10-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Távoktatás újabb intézményekben

Újabb háromszéki tanintézményekben jelent meg a koronavírus, ezért több osztály és óvodai csoport tér át távoktatásra.