István király kerestetik

2020. október 14., szerda, Magazin

Szereplőválogatást tartanak az István, a király rockopera jövő nyárra tervezett sepsiszentgyörgyi bemutatójára. Az előadás szervezői – Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház – közlik, hogy először valósul meg a legendás rockopera kizárólag székelyföldi, illetőleg erdélyi szereplőkkel és közreműködőkkel.

Az István, a király 2021 nyarára tervezett, a szerzők jelenlétében bemutatandó sepsiszentgyörgyi előadásának alkotóstábja és a budapesti Zikkurat Produkciós Iroda szereplőválogatást hirdet a rockopera énekes szerepeinek betöltésére. „Végre itt az alkalom, hogy TE legyél a főszereplője az első székelyföldi István, a király nagyprodukciónak! Ha egész életedben egy ilyen lehetőségre vártál, mutasd meg magad valamelyik szerepben! Jelentkezz a szereplőválogatásra, tedd meg az első lépést!” – áll a közleményben. A versenyzők egy-egy általuk megválasztott dallal jelentkezhetnek, amelynek kíséreteként a YouTube-on megtalálható zenei alapok választhatóak ki. A jelentkezők elbírálásának néhány fontosabb kritériuma: szuggesztív megjelenés, általános előadói képességek, hangterjedelem, hangszín, hangerő, színpadi mozgás, kiforrott egyéniség, teherbírás, jó kommunikációs készség és a csapatmunkában való együttműködés képessége.

A jelentkezésnél előnyt jelent a székelyföldi, erdélyi származás. A jelentkezőket október 24–25-én hallgatják meg Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban. A jelentkezőknek előzetesen regisztrálniuk kell a kultura.ro honlapról letölthető űrlapon, ezt követően visszajelzést kapnak jelentkezésük elfogadásáról. Nincs online meghallgatás, ez alól kivételt képeznek a Székelyföldről elszármazottak, akiknek a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőségük személyesen megjelenni – ők videóban is beküldhetik dalukat.

A szereplőválogatás alatt az éneklés mellett táncra, mozgástréningre, koordinációs, figyelem és összpontosítási gyakorlatokra lehet számítani. Bővebben: kultura.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 890
szavazógép
2020-10-14: Sport - :

Győzelemmel élre ugorhat a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Ha a magyar labdarúgó-válogatott legyőzi az élen álló orosz csapatot Moszkvában, akkor Nemzetek Ligája-csoportjában átveszi a vezetést. A ma 21.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Ugyanebben az időpontban a román válogatott Ausztria csapatát fogadja az Ilie Oană Stadionban, ez a mérkőzés a Pro TV műsorán követhető.
2020-10-14: Magazin - :

Múzeum nyílik a Héttoronyban

Felújítják, kulturális központtá és múzeummá alakítják a Márvány-tenger partján fekvő Héttorony erődöt (Yedikule). A magyar történelemből Jedikula néven ismert erődben a 16–17. század során több magyar történelmi személyiség is raboskodott.