Életet az ajtai kultúrotthonba

2020. október 14., szerda, Közélet

Eseményekkel töltené meg a nemrég felújított nagyajtai kultúrotthont Bihari Edömér polgármester. Az elöljáró úgy véli, az egészségügyi óvintézkedésekkel járó szigorításoknak nem azt kell jelenteniük, hogy a kikapcsolódás és szórakozás egyik formáját sem élvezhetjük.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A múlt század elején épült, közigazgatási székhelynek, kultúrotthonnak és könyvtárnak helyt adó épületet uniós alapokból újították fel: új nyilászárókat és padlózatot kapott, ahova lehetett, modern technikai megoldásokat építettek be, tűzvédelmi előírásoknak is megfeleltették. A legnagyobb kihívást a kultúrotthon mennyezetét borító 17×13 méteres értékes freskó megóvása jelentette.

Most, hogy három év munkát követően az épület újra birtokba vehető, programokat hoznának falai közé. Tartottak már citerakoncertet (ez nézők nélkül zajlott, ám rögzítették és a világhálón elérhetővé tették), a közeljövőben pedig nem kizárt, hogy a Háromszék Táncegyüttest is vendégül látják.

„Azt szeretném, ha rendszeresen sor kerülne ehhez a szép épülethez méltó előadásokra. Jó lenne, ha kamarakoncertek, értékes modern zenét játszó együttesek, színjátszók vagy éppen elismert színészek lépnének fel Nagyajtán. Megjegyzem, nemcsak a terem van felújítva, hanem részt vettünk a megyei tanács kultúrházak felszerelését támogató pályázatán, az onnan nyert huszonötezer lejből, illetve az általunk biztosított közel huszonhétezer lejből háttérfüggönyöket, kétszáz széket és húsz asztalt vásárolhattunk” – nyilatkozta Bihari Edömér.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-10-14: Kármentő - Váry O. Péter:

Köpjél s lépjél

Egészen megdöbbentő a történet, olyannyira, hogy mikor barátom elmesélte, se köpni, se nyelni nem tudtam. Percekig talán álltam ott, a járdaszegélyen, kényes egyensúlyban, már-már lebillenve a betonperemen, s mégis visszafogva magam. Mert ilyen nincs, nem volt, s nem is lesz. Legalábbis nagyon remélem.
2020-10-14: Közélet - Iochom István:

Új épületszárny a minorita rendháznál (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi minorita rendház új épületszárnyának betonalapját öntötték ki a Conico cég munkásai hétfőn, itt kapnak majd helyet a mosdók és illemhelyek. A rendház homlokzata már elkészült, az állványokat lebontották, az ingatlan előtti rengeteg drót azonban kissé zavaró látványt nyújt.