KézdivásárhelyÚj épületszárny a minorita rendháznál

2020. október 14., szerda, Közélet

A kézdivásárhelyi minorita rendház új épületszárnyának betonalapját öntötték ki a Conico cég munkásai hétfőn, itt kapnak majd helyet a mosdók és illemhelyek. A rendház homlokzata már elkészült, az állványokat lebontották, az ingatlan előtti rengeteg drót azonban kissé zavaró látványt nyújt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A belső udvarban két falat már teljesen lemeszeltek, a harmadikon még dolgoztak a szakemberek, a negyedik fal még nincs levakolva. A földszinten Beke Nándor sepsiszentgyörgyi restaurátor az egykori ebédlő szoborkazettáján a kagylómintázat visszaállításán dolgozott, ezt a mennyezet mintái követik. Beke Nándor több érdekességet is elárult: meglátása szerint a belső udvar hátsó részén lévő épület a mostanihoz viszonyítva valamikor sokkal alacsonyabb volt, erre utalnak a befalazott, de több helyen is látható bolthajtásos ablakok. Ő hívta fel a figyelmünket arra is, hogy a vakolat eltávolítása után előkerült egy kőből készült fej. Azt is megtudtuk, hogy a folyosókon látható boltívek tövét díszítő stukkókat kivétel nélkül kézi munkával készítik el, nem használnak öntősablont.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 121
szavazógép
2020-10-14: Közélet - Hecser László:

Életet az ajtai kultúrotthonba

Eseményekkel töltené meg a nemrég felújított nagyajtai kultúrotthont Bihari Edömér polgármester. Az elöljáró úgy véli, az egészségügyi óvintézkedésekkel járó szigorításoknak nem azt kell jelenteniük, hogy a kikapcsolódás és szórakozás egyik formáját sem élvezhetjük.
2020-10-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Pontosít a megyei nyugdíjpénztár (Szolgálatiidő-megváltás)

Pontosításokat közölt a nyugdíjjárulék megvásárlásának lehetőségét taglaló korábbi –Megvásárolható a nyugdíjjárulék, de zsebbe kell nyúlni érte című, október 7-én megjelent – cikkünk kapcsán a megyei nyugdíjpénztár.