LabdarúgásHazard értéke zuhant a legnagyobbat

2020. október 15., csütörtök, Sport

Sokat veszített futballpiaci értékéből 2020-ban több világsztár is – derül ki a Transfermarkt legfrissebb összeállításából. A listát a Real Madrid belga támadója, a 29 éves Eden Hazard vezeti, aki gyenge első idényt produkált a spanyol királyi gárdában, így értéke 120 millióról 60 millió euróra esett vissza.

  • Eden Hazard. Fotó: Getty Images
    Eden Hazard. Fotó: Getty Images

Jelentősen veszített értékéből a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is, aki önmagához mérten szerényebb szezont zárt 2020-ban. Az FC Barcelona 33 esztendős argentin csapatkapitánya 44 mérkőzést játszott a katalánok színeiben és 31 gólt szerzett, a spanyol bajnokságban azonban a Real Madrid lett az első, a Bajnokok Ligájában pedig csúfos vereséget szenvedtek a Bayern München csapatától a negyeddöntőben (8–2). Messi becsült ára 40 millió euróval csökkent, így jelenleg 100 millió eurót ér a labdarúgópiacon.

Csapattársa, a 29 éves francia Antoine Griezmann foglalja el a harmadik helyet az értékcsökkenésben: az ő ára is 40 millió euróval lett kevesebb és pillanatnyilag 80 millió euróra rúg.

A 2019–2020. évi idényben jelentősen „leértékelődött” klasszisok lajstromán az első ötben kapott helyet még a Manchester City szélsője, Raheem Sterling és a Paris Saint­-Germain brazil támadója, Neymar is: értékük egyformán 32 millió euróval csökkent.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 121
szavazógép
2020-10-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-10-15: Sport - :

Felfüggesztették a cseh bajnokságot (Labdarúgás)

A koronavírus-járvány második hulláma miatt felfüggesztették a cseh labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályának küzdelmeit. A liga (LFA) keddi közleménye szerint mindkét sorozat a hetedik fordulótól folytatódik, ha lehetségessé válik majd, hogy ismét mérkőzéseket rendezzenek.