LabdarúgásFelfüggesztették a cseh bajnokságot

2020. október 15., csütörtök, Sport

A koronavírus-járvány második hulláma miatt felfüggesztették a cseh labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályának küzdelmeit. A liga (LFA) keddi közleménye szerint mindkét sorozat a hetedik fordulótól folytatódik, ha lehetségessé válik majd, hogy ismét mérkőzéseket rendezzenek.

  • Fotó: Facebook / AC Sparta Praha
    Fotó: Facebook / AC Sparta Praha

Az LFA honlapján megjelentekben kiemelik: ezzel egy időben tárgyalásokat kezdeményeznek Andrej Babiš miniszterelnökkel és Roman Prymula egészségügyi miniszterrel, hogy az új egészségügyi rendelkezések betartásával miként lehet biztosítani a csapatok közös edzését. Dušan Svoboda LFA-elnök azt mondta, annak érdekében, hogy a bajnoki szezont a tervek szerint le tudják játszani, várhatóan rövidebb lesz majd a téli szünet. Az egyelőre kérdéses, hogy a csehek három Európa-ligában szereplő együttese, a Sparta Praha, a Slavia Praha és a Slovan Liberec miként fog pályára lépni a jövő héten rajtoló sorozatban.

Csehországban a járvány terjedése miatt egyébként tegnaptól szigorodtak az egészségügyi szabályok. Bezárták többek közt az általános iskolákat, a klubokat, bárokat és éttermeket, gyülekezni pedig legfeljebb hat személynek szabad.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 890
szavazógép
2020-10-15: Sport - :

Hazard értéke zuhant a legnagyobbat (Labdarúgás)

Sokat veszített futballpiaci értékéből 2020-ban több világsztár is – derül ki a Transfermarkt legfrissebb összeállításából. A listát a Real Madrid belga támadója, a 29 éves Eden Hazard vezeti, aki gyenge első idényt produkált a spanyol királyi gárdában, így értéke 120 millióról 60 millió euróra esett vissza.
2020-10-15: Sport - :

Több mint 130 kilométeres szökésből lett befutó Sagan (Kerékpározás)

Peter Sagan több mint 130 kilométeres szökésből nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 10. szakaszát kedden. Joao Almeida megőrizte az első helyét összetettben, a magyar Valter Attila a 32. helyen ért célba.